A 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitójával kezdődtek a virágkarneváli programok Debrecenben. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége felhívására tavaly 289 fotós 6800 -nál is több felvételt küldött be. Ezek közül választotta ki egy négytagú, nemzetközi zsűri a legjobbakat. A kiállítás a Csapó utcán látható szeptember 5-ig. A szabadtéri tárlat Budapest, Pécs, Kecskemét és Sándorfalva után érkezett a cívisvárosba.
2023-08-17 |
A Debreceni Virágkarnevál parádés menete két év kihagyás után augusztus 20-án ismét a régi pompájában vonult végig a városon
2022-08-23 |
Hétfőn kezdődött az idei debreceni Karneváli Hét programsorozata, melynek hagyományosan a legnagyobb attrakciója augusztus 20-án a Virágkarneváli felvonulás. Két évig a koronavírus járvány miatt a menet nem indulhatott el. Most azonban régi fényében éledt újra a rendezvény, a régi elemekkel és újdonságokkal.
2022-08-17 |
A járvány korlátozásai után most ismét végigvonulhatnak a feldíszített virágkocsik a városon a művészeti csoportok, táncosok kíséretében. Ebben az évben külföldi fellépők is láthatók a menetben.
0:00
0:00
2022-08-10 |
Sok változtatás és mérlegelés után, a karneváli hét eseményei között szerepelhet idén a Fények és a Klasszikusok éjszakája programsorozat is. Előbbi különlegessége, hogy nem csak szabadtéren, hanem a Csokonai Színházban is látható lesz. Ez a program pedig indítója annak a rendezvénysorozatnak, amely elköszön a felújítás előtt álló régi színháztól.
2020-08-07 |
18 virágkocsi vonult végig az 50. Debreceni Virágkarneválon. A szervezők a félévszázados születésnap alkalmából az elmúlt évtizedek virágkocsi-alkotásai előtt tisztelegtek. A korábbi évek kocsijai új köntösben mutatkoztak be, 1 millió szál Hollandiából érkező élő dáliával. A tradíciók megőrzéseként sor került a Szent István napi Új Kenyér megáldására, a Debreceni Református Nagytemplom lépcsőin. Idén hatodik alkalommal megrendezték a Karneváléjt, Magyarország legnagyobb arénashowját is, több mint 2 ezer fellépővel.
2019-08-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt