A 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitójával kezdődtek a virágkarneváli programok Debrecenben. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége felhívására tavaly 289 fotós 6800 -nál is több felvételt küldött be. Ezek közül választotta ki egy négytagú, nemzetközi zsűri a legjobbakat. A kiállítás a Csapó utcán látható szeptember 5-ig. A szabadtéri tárlat Budapest, Pécs, Kecskemét és Sándorfalva után érkezett a cívisvárosba.
2023-08-17 |
„Cívisek Világa” címmel megújult a Déri Múzeum állandó várostörténeti kiállítása. A tárlat arra a kérdésre igyekszik választ adni, milyen a cívis mentalitás, honnan erednek a gyökerei. A Magyar Géniusz Program 100 millió forintos támogatásából valamint az intézmény és szponzorok 20 milliós illetve 15 milliós régészeti bevételből valósulhatott meg a Cívisváros történetét hét fejezetben feldolgozó nagyszabású tárlat. A megnyitón készült összeállításunk.
0:00
0:00
2023-06-28 |
A cél, hogy aktivizáló programokkal minél több embert rendszeres testmozgásra késztessenek. A város új egészségterve is indokolta a kezdeményezést, hisz a magyar lakosság átlagához hasonlóan a debreceniek körében is gyakoriak a szív-érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a túlsúly.
0:00
0:00
2021-10-26 |
A Madarak és Fák napja alkalmából fát ültetett a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében a Debreceni Református Kollégium Múzeumának fiók intézménye, a Szabó Magda Emlékház, a Dóczy Gimnázium és a Debreceni Nagyerdőért Egyesület. Szimbolikusan egy himalájai cédrust választottak, egy ellenálló, hosszú életű, örökzöld fafajtát. Az intézmények között ezzel tovább erősödött az eddig is működő jó kapcsolat. A faültetéssel egyben Szabó Magda Kossuth-díjas íróra, a cívisváros szülöttére is emlékeztek.
2021-05-13 |
A Debreceni Reumatológiai Oktatási Programot ismét megrendezték, azonban a koronavírus-járvány miatt ezúttal online. A szakmai fórumon a reumatológia-immunológia eredményeit, aktualitásait, illetve a határterületek újdonságait vitatják meg a reumatológusok, immunológusok, a fogászat, a szájsebészet, az urológia, a gyermekgyógyászat, az intenzív terápia, a sürgősségi orvoslás, a rehabilitáció és a ritka betegségek szakemberei.
2001 óta segíti a Debreceni Egyetem programja a hallgatókat, hogy a tanulás mellett mentálisan is kapjanak támogatást. Az intézmény Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja egyéni és csoportos tréningeket tart a diákok számára, segíti a fogyatékkal élőket, az utóbbi években pedig a dolgozókat is. Új programjuk az Iránytű, amellyel a pályaválasztás előtt álló középiskolások számára szerveznek beszélgetéseket, és a nagy számú külföldi hallgatókkal is foglalkoznak a közeljövőben.
0:00
0:00
A Debreceni Tankerületi Központ által életre hívott Cívis Álom című interaktív és kreatív középiskolai vetélkedőt második alkalommal rendezik meg. A szellemi torna a Debreceni Tankerületi Központ és az Agóra Tudományos Élményközpont közös szervezésében valósul meg. A verseny célja Debrecen tudománytörténeti érdekességeinek feltárása és megismerése, a természettudományos ismeretek népszerűsítése, valamint a város környezettudatos jövőképének formálása. A háromfordulós természettudományos vetélkedőre a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő középiskolák diákcsapatai nevezhetnek.
0:00
0:00
2020-02-10 |
4. alkalommal indította az évet gazdasági partnertalálkozóval a Debreceni Egyetem. Az universitas a legnagyobb, leggazdagabb képzési kínálattal rendelkező vidéki felsőoktatási intézmény, ami széles körű ipari, piaci, társadalmi kapcsolatrendszerre támaszkodhat. Az évindító rendezvényen számba vették az elmúlt időszak eredményeit és az idei esztendő legfontosabb kihívásait, fejlesztéseit. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadásából megtudhatják, hogy az innovációs centrumok kialakításában számítanak az egyetemek tudásbázisára, illetve Bács Zoltán kancellár az idei év stratégiai fejlesztési pontjairól is beszámol.
A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett karácsonyi ünnepség díszvendége volt Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége, aki bejelentette, hogy a kormány újabb 3 millió forinttal támogatja a klinikát.
A hidrobiológiát, a balneológiát, a termálvíz vizsgálatát és hasznosítását, valamint a térség gazdasági, turisztikai fejlesztéseit célzó együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Tiszafüred önkormányzata.
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt