Igaz, nem egyedül kell megbirkóznia mindennel, hiszen mögötte áll a presbitérium, a gondnok és segédlelkész, kántor is besegít, de azért a felelősség az övé. Most pedig különösen sok a feladat: megkezdődött a városban az új bölcsőde építése, amely lassan eléri a 25%-os készültségi szintet.
2022-07-08 |
Érzi azt az ember, ha vmi hiányzik az életéből, de azt is, ha valami túl korán érkezik az életébe. Kicsit így volt ezzel a kemecsei Molnár István is, aki bár tudta, hogy életének fontos része az egyházához tartozás és annak minden velejárója, csak később fogadta el a gondnoki felkérést. Nagy és felelősségteljes feladat ez, hallhatjuk a vele készült interjúban.
2022-07-07 |
Néhány évvel ezelőtt a kemecsei református egyházközség fenntartásába kerültek át, sok-sok év után megemelt létszámmal már egy új épületben töltötték ezt - a gyerekek számára rendkívül fontos időszakot. Hamarosan viszont újra költözni fognak egy még modernebb épületbe, a magukét pedig hátra hagyják az óvodásoknak.
2022-07-07 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legrégebbi települése, a Nyírség és a Rétköz határán fekszik alig 15 km-re Nyíregyházától a megye legfontosabb vasútvonala mentén. 17 éve nyerte vissza városi rangját és a néhány éve újra lehet ügyeket intézni a kemecsei járási hivatalban. A település polgármestere hatodik ciklusát kezdte. Régóta dolgozik azon, hogy a település intézményei egyházi tulajdonba kerüljenek.
2022-07-06 |
Az épület tetejének azon részét bontotta meg pár héttel ezelőtt a vihar, ami még nem volt felújítás alatt. Így a helyreállítás időpontja is kitolódott, de a költségeket is megnövelte – mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese. A vihar utáni esőzések nem csak felületi nyomot hagytak a templom belsejében, hanem olyan következményei lettek, amelyek további munkálatokat igényelnek.
2019-08-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt