A szakrális épület kívül belül egyaránt megszépült beleértve az orgonát és a toronyórát is. Mindez több pályázati forrásból és a gyülekezet segítségével 100 millió forintból valósulhatott meg. Ebben az évben fontos évforduló, hogy Karcza Sándor lelkipásztor 25 éve szolgál a településen.
2023-10-06 |
Miért gyújtották fel az 1800-as évek elején református hívek a békési parókiát? Miért panaszkodott egy lelkész arra, hogy fizikailag nehéz az úrvacsorát osztani? Hogyan bírta egy gyülekezet figyelemmel, hogy órákig tartott egy prédikáció?
2023-09-14 |
150 évvel ezelőtt helyezték el a nyíregyházi református templom alapkövét és 140 éve, hogy szentelték fel azt. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség ebből az alkalomból egy egész vasárnapot arra szánt, hogy emlékezzen. A szokásos rend szerint kezdődő Istentiszteleteken felelevenítették a templom építésével kapcsolatos emlékeket, valamint koszorúztak is.
2023-07-10 |
Országszerte 400-nál is több helyszínen kétezer eseménnyel népszerűsítik a kiállítóhelyeket, gyűjteményeket. Debrecenben idén újra közös karszalaggal látogathatók a belvárosi múzeumnegyed intézményei.
2023-06-16 |
Szabolcs település református templomát hivatalosan is a Történelmi Emlékhelyek közé emelték. Az ezt igazoló emlékoszlopot május 20-án avatták fel Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye ünnepén.
2023-06-01 |
Hálaadó istentisztelettel emlékezett meg Körösnagyharsány református gyülekezete a templom felszentelésének 220. évfordulójáról. Az ünnepi alkalom másik apropója az volt, hogy a templom külső felújítását is el tudták végezni, és a kis közösség gyülekezeti háznak belső korszerűsítése is elkészült mostanra. A részletektől az észak-békési, határmenti kis település lelkipásztori szolgálatát 2020 óta ellátó Nagy Viktor számolt be.
2023-05-25 |
Liftet építenek a Szeged-Honvéd téri református templomba, illetve belülről már ki is festették a templomteret. Emellett számos gépészeti újítás kerül a II. világháború idején épült szegedi református templomba.
2023-05-25 |
A bakonszegi református templom jövőre lesz 240 éves, többször esett át felújításon, a legutóbbi 5 év alatt valósult meg. Így különböző pályázati forrásokból és gyülekezeti pénzből kívül belül megszépült a szakrális épület harangjával, orgonájával. Ezért és a gyülekezet gondnokának 32 évi szolgálat utáni nyugdíjba vonulásáért adtak hálát Bakonszegen május 14-én vasárnap.
2023-05-18 |
Február utolsó napjaiban kezdődött a Küküllőalmás 15. századi református temploma toronysisakjának a felújítása. A Maros megye határától légvonalban alig három kilométerre fekvő erdélyi településen 217 magyar reformátust tartanak számon. Műemlék lévén nem volt könnyű dolga a kivitelezőnek a munkálatok során – mesélte rádiónknak Hajdú-Nagy István lelkipásztor.
2023-05-11 |
Több éve húzódik a kállósemjéni görögkatolikus templom felújítása, de most már jó ütemben haladnak a munkálatok – a templomkülső elkészült - tudtuk meg Orosz István Árpád parókustól. A külső felújítás mellett a belső térben is lesznek változások – ezen dolgoznak jelenleg.
2023-03-13 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt