A koronavírus járvány miatt a templom kertjében megtartott átadási ünnepségen az is kiderült: a helyi egyházi közösségek rendkívül összetartóak. Az eseményen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: egy országot nagyvárosok, kisvárosok, falvak, tanyák alkotnak és mindegyik szerepe fontos a nemzet életében.
2020-10-17 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtést hirdet az épület megmentésére. A segélyszervezet a korona vírus járvány miatt a megszokott módon nem tud a határon adományokat átjuttatni, csakis pénzzel tudja támogatni az ott élő magyarokat. Most a viski templom kármentesítésére kéri a lakosságot. A pénzbeli adakozás módjai megtalálhatók az MRSZ honlapján, a jobbadni.hu oldalon.
2020-10-17 |
Hét évvel ezelőtt nagy sikerrel indult el ez az éjszakai program mely minden évben rengeteg embert vonzott. Idén azonban a járvány miatt úgy döntöttek, hogy egy kvíz segítségével hívják virtuális sétára az érdeklődőket.
2020-09-11 |
Most vasárnap szentelik fel az Örökösföldi Református templomot. Az alapkőletétel még a reformáció 500. évfordulója alkalmából, 2017-ben történt. Az épületegyüttesben nem csak templom, hanem közösségi központ és parókia is épült.
2020-09-10 |
Az épület a „Tiszántúl templomépítési program” keretén belül újult meg 100 millió forintos támogatással, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma is segítette a munkálatokat további 7 és fél millióval.
2020-09-09 |
Ebből az alkalomból a helyi gyülekezetben hálaadó istentisztelet lesz szeptember 6-án 9 órától. A járványügyi helyzetre tekintettel, ezúttal zárt körben.
2020-09-02 |
Kigyulladt az építés alatt álló pesterzsébeti, Makovecz Imre tervei alapján készülő Összetartozás névre keresztelt református templom tetőszerkezete. Vélhetőleg a hegesztés közben kapott lángra a tetőszerkezet. A tüzet sikerült megfékezni, a templomépítést folytatják. Az eredeti tervek szerint az épületet karácsonykor kezdték volna el használni, ez az időpont most húsvétig valószínűleg kitolódik majd. A részletekről Börzsönyi János lelkészt kérdeztük.
2020-08-16 |
A járvány miatt tavasszal itt is be kellett zárni a kapukat, de mióta ez a korlátozás megszűnt, nagyon sokan keresték fel a műemlék épületet, természetesen főként belföldi vendégek. Augusztusban több újdonsággal is szeretnének kedvezni a látogatóknak.
2020-08-04 |
Tiz évvel ezelőtt kapott önálló gyülekezeti státuszt a rakamazi missziói gyülekezet. 2010. júniusában számos célt tűzött maga elé a gyülekezet, amely hamarosan valósággá is válik hiszen jól halad a 2019. decemberében indult templom építése.
2020-06-30 |
Vadonatúj zsindelytető és hófehér falak, így néz ki jelenleg kívülről a Avasi Református Templom. A város történelmében kiemelten fontos műemlék felújítása még az elmúlt évben kezdődött, ami azóta folyamatosan tart. Munka viszont még mindig bőven akad, a templom belsejében jelenleg is dolgoznak a kivitelező szakemberei.
2020-06-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh