A járvány miatt tavasszal itt is be kellett zárni a kapukat, de mióta ez a korlátozás megszűnt, nagyon sokan keresték fel a műemlék épületet, természetesen főként belföldi vendégek. Augusztusban több újdonsággal is szeretnének kedvezni a látogatóknak.
2020-08-04 |
Tiz évvel ezelőtt kapott önálló gyülekezeti státuszt a rakamazi missziói gyülekezet. 2010. júniusában számos célt tűzött maga elé a gyülekezet, amely hamarosan valósággá is válik hiszen jól halad a 2019. decemberében indult templom építése.
2020-06-30 |
Vadonatúj zsindelytető és hófehér falak, így néz ki jelenleg kívülről a Avasi Református Templom. A város történelmében kiemelten fontos műemlék felújítása még az elmúlt évben kezdődött, ami azóta folyamatosan tart. Munka viszont még mindig bőven akad, a templom belsejében jelenleg is dolgoznak a kivitelező szakemberei.
2020-06-14 |
A testület hétfőn, május 11-én újra megvitatta és értékelte a járványhelyzetet, illetve a védekezés második szakaszában hozott kormányzati enyhítéseket. Ez alapján közzétette új állásfoglalását, miszerint: „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével”.
2020-05-14 |
Lehetőleg ünneplőbe öltözzünk az online istentisztelet megtekintéséhez. Az is fontos lenne, hogy ne akarjunk közben mást csinálni, hanem ugyanúgy mint máskor, amikor időt szántunk rá, bezártuk magunk mögött az ajtót és elmentünk a templomba az istentiszteletre - fogalmazott rádiónknak Hangóné Birtha Melinda, a Miskolc Avasi Református Egyházközség lelkipásztora.
2020-04-29 |
Elkészült a Debrecen-Lencztelepi Református Gyülekezet templomának ülőbútorzata, melyre még a 2018-as jótékonysági bálján gyűjtött az egyházközség. Február 29-én ünnepi istentisztelet kertében adtak hálát a hívek az új beruházás létrejöttéért.
2020-03-05 |
Hálaadó ünnepi istentiszteletet tartott hétvégén a Debrecen-Árpád téri református gyülekezet temploma belső megújulásáért. Az épület külső renoválása 2015-2017 között valósult meg, majd 2019 márciusában kezdhettek hozzá a belső felújításhoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, 77millió forintos költséggel. A munkálatok során új elektromos hálózatot építettek, mosdókat és irodát alakítottak ki, az orgonakarzat új faburkolatot a liturgikus tér pedig új festést kapott.
2020-01-23 |
Turisztikai szempontból rekordot döntött 2019-ben a debreceni református Nagytemplom látogatottsága. Míg 2018-ban 40 ezren váltottak belépőt a szimbolikus épületbe, addig tavaly ez a szám már meghaladta az 50 ezret. A látnivalóknak és a folyamatosan megújuló programkínálatnak is köszönhető a siker. A Nemzeti Emlékhely nem csak egyházi, de történelmi és kulturális értékeket, érdekességeket is tartogat minden korosztály számára.
2020-01-16 |
Az ICOMOS Díjbizottság a kiemelkedő módon megvalósított felújítást, a templom feltárását, a történetét bemutató, értékeit restauráló és kiegészítő felújítását és az érzékeny építészeti helyreállítását ismerte el. A felújításról, a templomról, és a kórusról Borbély Géza, a Gacsályi Református Egyházközség lelkipásztora beszélt rádiónknak.
2019-12-10 |
Templomot építtet a Rakamazi Református Gyülekezet, az alapkövet december 1-jén tették le a helyi iskola szomszédságában. A rakamazi reformátusok pásztorolását Tiszanagyfaluból látták el.
2019-12-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt