A templom nagy felújításon utoljára az 1843-as tűzvész után esett át. Azóta csak állagmegóvást végeztek rajta, de eljött az ideje a teljes renoválásnak. A toronysisakot, az egész tetőszerkezetet, a főhajót, az az alatti homlokzatot, a szentélyt, az oltárt, a karzatot és az alatta lévő előteret is felújítják – mondta el Szalkai Zoltán József, a Minorita templom plébániai kormányzója. A felújítás várhatóan ősszel fog befejeződni és teljes pompájában csodálhatjuk újra a templomot.
2021-04-08 |
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége a járványhelyzet miatt úgy határozott, hogy továbbra is szünetel minden személyes jelenléttel járó gyülekezeti alkalom és összejövetel.
2021-03-31 |
A hajdúnánási református templom az elmúlt évek alatt teljesen megújult. Először a torony renoválása valósult meg, majd az épület külső része most pedig a belső terek szépülnek meg. A gyülekezet a munkálatokhoz kölcsönt is vett fel. Emellett az egyházközséghez tartozó intézmények tatarozása is megtörténik. A gyülekezet lelkipásztorával, Gacsályi Gáborral beszélgettünk.
2021-03-25 |
Az ugrásszerűen romló fertőzési adatok miatt a kormány által elrendelt szigorításokkal összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa úgy határozott, hogy március 8-a és 26-a között szüneteltetni kell minden személyes jelenléttel járó istentiszteletet, gyülekezeti alkalmat, összejövetelt.
2021-03-09 |
A Miskolc melletti településen tavaly megkezdett munkálatok során már felújították a homlokzatot, a falak javítása mellett a tető héjazatát és a nyílászárókat is kicserélték, valamint a tető hátuljára egy kakas szimbólum került. Mint rádiónknak Mike Martin, a gyülekezet lelkipásztora elmondta: a tervek szerint a húsvétot már a megújult templomban köszöntheti a gyülekezet.
2021-02-28 |
Az építőipari kivitelezési költségek nettó 400 millió Ft-ból valósulnak meg, amely során felújítják a teljes homlokzatot, kicserélik a külső és belső nyílászárókat, megújul a gépészet, a fény- és a hangtechnika. Ezzel a komplex fejlesztéssel a hitélet mellett kiállítások, koncertek szervezésére is lesz lehetőség. A munkálatok decemberben kezdődtek és várhatóan nyárra fejeződnek be. Virányi Zsolt egyházkerületi építészt és műemléki tanácsost hallják.
2021-01-31 |
Tizenöt millió forintos pályázati forrásból és adományokból újulhat meg a templom, mely karácsonykor ismét várja a híveket. A felújításhoz még mindig várják az adományokat, ugyanis a tervek között szerepel a templomkert megújítása is. Orosz Istvánnal a Miskolc Alsóvárosi Református Egyházközség lelkipásztorával beszélgettünk.
2020-12-22 |
Újra kinyitnak a Református Templomok Nyíregyházán is. A Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége hozta meg a döntést: miszerint lehetővé teszik, hogy személyesen látogathassák a hívők az Istentiszteleteket. Gaál Sándorral, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesével beszélgettünk.
2020-12-16 |
A Magyarországi Református Egyház zsinati elnökségének ajánlásához igazodva, az esperesi karral egyeztetve a Tiszántúli Református Egyházkerület templomai is újra megnyitják kapuikat. Az ünnepi alkalmakon – advent vasárnapokon, karácsonykor és újévkor - lehet a hívek jelenlétében istentiszteleteket tartani, természetesen a járványügyi előírásokat, egészségügyi óvintézkedéseket figyelembe véve.
2020-12-11 |
Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a tető, az építési munkákat befejezték az Avasi református templomon. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek szerint a fellelt leleteket a lépcsőfordulókban, réteg és kor szerint rendszerezik majd.
2020-12-10 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt