Elkészült a Debrecen-Lencztelepi Református Gyülekezet templomának ülőbútorzata, melyre még a 2018-as jótékonysági bálján gyűjtött az egyházközség. Február 29-én ünnepi istentisztelet kertében adtak hálát a hívek az új beruházás létrejöttéért.
2020-03-05 |
Hálaadó ünnepi istentiszteletet tartott hétvégén a Debrecen-Árpád téri református gyülekezet temploma belső megújulásáért. Az épület külső renoválása 2015-2017 között valósult meg, majd 2019 márciusában kezdhettek hozzá a belső felújításhoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, 77millió forintos költséggel. A munkálatok során új elektromos hálózatot építettek, mosdókat és irodát alakítottak ki, az orgonakarzat új faburkolatot a liturgikus tér pedig új festést kapott.
2020-01-23 |
Turisztikai szempontból rekordot döntött 2019-ben a debreceni református Nagytemplom látogatottsága. Míg 2018-ban 40 ezren váltottak belépőt a szimbolikus épületbe, addig tavaly ez a szám már meghaladta az 50 ezret. A látnivalóknak és a folyamatosan megújuló programkínálatnak is köszönhető a siker. A Nemzeti Emlékhely nem csak egyházi, de történelmi és kulturális értékeket, érdekességeket is tartogat minden korosztály számára.
2020-01-16 |
Az ICOMOS Díjbizottság a kiemelkedő módon megvalósított felújítást, a templom feltárását, a történetét bemutató, értékeit restauráló és kiegészítő felújítását és az érzékeny építészeti helyreállítását ismerte el. A felújításról, a templomról, és a kórusról Borbély Géza, a Gacsályi Református Egyházközség lelkipásztora beszélt rádiónknak.
2019-12-10 |
Templomot építtet a Rakamazi Református Gyülekezet, az alapkövet december 1-jén tették le a helyi iskola szomszédságában. A rakamazi reformátusok pásztorolását Tiszanagyfaluból látták el.
2019-12-10 |
Hálaadó Istentiszteletet tartanak december 1-jén a Püspökladányi Református Templom részleges felújításáért és a 20 éves idősek otthonának létrehozásáért az egyházközség tagjai. A templomtornyot 22 és fél millió forintból újították fel, illetve a vakolatot 4 millió forintból víztelenítették és színezték. A pályázatból megmaradt pénzből rövidesen az orgonát szeretnék karbantartani.
2019-11-28 |
A magyar reformátusság egyik legfontosabb épülete, az ország Nemzeti Emlékhelye, Debrecen város szimbóluma és látogatott turisztikai célpontja a Nagytemplom. Az ikonikus épület most 200 éves.
2019-11-14 |
Teljesen megújult a református templom és környéke Monokon. A munkálatok során sikerült megakadályozni az épület vizesedését, fűtéssel látták el a padokat, újrafestették a falakat, valamint a templom kertet parkosították. A felújítást az egyik gyülekezeti tag támogatásával valósította meg az egyházközség.
2019-11-08 |
Elkezdődött a harangtorony süvegének felújítása a Szendrői Református Egyházközségben. Az egyházi épületegyüttes egyik darabja a különálló harangtorony. Ennek építését 1520-ra datálják és az Alsó-vár egyik őrtornyaként említik. Fagalériás, hegyes sisakos tetőzetét 1786-ban kapta, a toronyban 3 harang lakik. A felújítási munkálatok anyagi hátterét a Tiszáninneni Református Egyházkerület biztosítja.
2019-11-03 |
A műszaki átadása történt meg a Debrecen-Árpád téri református templomnak. Az épület belső felújítása megközelítőleg 80 millió forintba került. Ebből kifestették a falakat, a mennyezeten lévő különleges falfestményeket is eredeti állapotukban rekonstruálták, felújították a világítást és új helyiségeket alakítottak ki. A belső rész teljes megújításához még hiányzik a fűtés korszerűsítése és a padló köveinek cseréje. Ehhez majd pályázati támogatást szeretnének igénybe venni.
2019-10-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt