Határon átnyúló pályázatot valósított meg Sátoraljaújhely és Borsi. Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestert arról kérdeztük, hogy a pályázat során mivel gazdagodott a két település.
2023-09-14 |
A pályázati forrásból megvalósuló beruházás során az épület homlokzati szigetelése, nyílászárók cseréje, akadálymentes mosdó kialakítása valósul meg. Az olvasók a zárva tartás ideje alatt - várhatóan 2024. január végéig - a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és a többi fiókkönyvtárában vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
2023-07-31 |
Az Országos Református Cigánymisszió a lelkipásztori hivatás évéhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett „Az én lelkipásztorom”- címmel. A feladat, hogy úgy jelenítsék meg a lelkészüket, ahogyan ők látják. A rajzokat két korcsoportban lehet beküldeni augusztus 10-ig és augusztus 24-én már át is vehetik elismeréseiket a díjazottak. Ignácz Andrea szociológust, a Cigánymisszió munkatársát, a HEKS által támogatott gyülekezeti programok koordinátorát hallják.
0:00
0:00
2023-06-27 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület egyik legjelentősebb beruházássorozatát valósította meg az „Orando et Laborando - Imádkozva és dolgozva” című pályázati program keretében. A másfél milliárd forintos uniós támogatás felhasználásával 6 református templomban végeztek fejlesztéseket. Debrecenben három helyszínen: a Kistemplom, a Kossuth utcai Verestemplom és az Egyetemi templom épületében, valamint a vértesi, a kismarjai és a szatmárcsekei templomban.
0:00
0:00
2023-02-12 |
2017-ben indult és most ért a végéhez a Tiszántúli Református Egyházkerület „Orando et Laborando - Imádkozva és dolgozva” című nagyszabású pályázati projektje. A másfél milliárd forintos beruházás-sorozathoz uniós forrásból, a GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretéből, az „Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése" kiírásból nyertek támogatást.
2023-02-06 |
A projekt részeként megújult a Vasgyári út 24. szám alatt található Közösségi Ház, mely az épület részleges felújítását, a telket körülvevő kerítés és park megújítását jelentette. A közösségi ház mellett 42 lakás felújítása történt meg 2018 decemberétől. A lakás felújítások során fürdőszobák és WC-k kerültek kialakításra és a nyílászárókat is kicserélték.
2023-02-04 |
2023-ban az év fája a vénic szil, amelyhez kapcsolódva meseíró pályázatot hirdet a Nyírerdő Nyírségi Erdészet keretein belül működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Petrilláné Bartha Enikőt, az erdei iskola vezetője mondja el a részleteket.
2023-02-04 |
A beruházások közül elsőként fejeződött be a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása, az Árpád úti szolgáltatóház előtti téren új padok és villanyoszlopok, szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac várja a lakosokat. Megújult a Táncsics Mihály tér , a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen pedig új játszótér létesült. A Vár utcában egy kávézót is kialakítottak. 2020. év végén a II. János Pál pápa térrel vált impozánssá a diósgyőri városközpont.
2022-10-28 |
Kerékpártárolási és játszóterek fejlesztésre illetve iskolabusz rendszer kialakítására is gondoltak a miskolciak. Már elkezdődött az ötletek előszűrése a szavazás előtt, melyet a Polgármesteri Hivatal különböző szakosztályai és a Részvételi Tanács végeznek. Szeptember 01-én kezdődik a szavazás, mely során kategóriánként 15 ötletre szavazhatnak majd a miskolciak.
2022-08-19 |
A Károlyi lakótelep csapadékvíz-elvezető rendszerének teljes cseréjére, az Ungvár Pincesor zöldfelületeinek bővítésére, A Borbarlang felújítására és a Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítésére nyert a város jelentős összeget.
2022-08-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt