Lezárult a tervpályázat, amit az önkormányzat írt ki a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és hozzá kapcsolódóan a régi uszoda attrakciófejlesztésére. Három pályamű érkezett be, közülük a nagyerdei strandot is megálmodó Bordás Péter, a Bord Építész Stúdió Kft. terveit választotta a legjobbnak a bíráló bizottság. Így várhatóan ezek alapján újulhat meg a két egység 2024-re, állami támogatással, a Kisfaludy Program keretében.
2021-04-15 |
A logóval kapcsolatos elvárások között szerepel egyebek mellett az, hogy tartalmazzon utalást Miskolc városára, sajátosságaira, erősítse a lokálpatriotizmust. Miskolci lakosok, diákok, helyi alkotó profi és amatőr művészek pályamunkáit várják, amelynek benyújtása kizárólag postai úton történhet április 19-ig - tájékoztatta rádiónkat Tóth Csaba, a miskolci önkormányzat kulturális, sport és rendezvényszervezési osztályának megbízott osztályvezetője.
2021-04-11 |
A Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete 2013 óta támogatja a Magyarországi Református Egyház cigányság körében végzett szolgálatát, 2021. január 1-től pedig új pályázati ciklus indul, amelyre már most várják a református gyülekezetek jelentkezését. A program múltjáról és a következő négy éves ciklusról Ignácz Andreával, a HEKS gyülekezeti programjainak koordinátorával beszélgettünk.
2020-11-03 |
A sátoraljaújhelyi határon átnyúló pályázatok adta új lehetőségekről és a Zemplén Kalandpark szolgáltatásbővítéséről hallhatnak a következő percekben Dankó Dénes alpolgármestertől.
2020-10-21 |
Miskolc önkormányzata Európa legnagyobb közlekedési környezetvédelmi kampányához csatlakozva videópályázatot hirdet középiskolások számára „Mozgásban a város”, avagy a fenntartható közlekedés lehetőségei Miskolcon - címmel. A videó olyan mintákról kell hogy szóljon, amely motiválhatja a miskolciakat, hogy a személyautó helyett fenntartható közlekedési módokat válasszanak egészségük és a környezetünk megóvása érdekében. Petrusko Norbertet a miskolci önkormányzat szóvivőjét hallják.
0:00
0:00
2020-10-11 |
Közel 250 millió forintból épült bortanműhely a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumban és Szakképző Iskolában, Sátoraljaújhelyen. A beruházás egy nagy projekt egyik elemeként valósult meg, melyet Magyarország Kormánya támogatott.
2020-10-10 |
Hamarosan megjelennek a pályázatok civil szervezetek számára. Szakmai munkájuk és működésük megvalósításához pályázhatnak anyagi támogatásra a Nemzeti Együttműködési Alapnál.
2020-10-10 |
Uniós és hazai támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 200 millió forintból alakítottak ki ipari parkot Bárándon. A Hajdú-Bihar megyei kis település számára a munkahelyteremtés, a családok helyben tartása, a versenyképesség szempontjából rendkívüli jelentőségű ez a fejlesztés. A 10 ezer négyzetméteres iparterületen 7 egység áll a befektetők rendelkezésére. Bár a parkot csak a napokban adták át, három vállalkozás már beköltözött - egy hűtőház, egy kutyaeledel-gyártó üzem és egy jármű-átalakító cég –; és a többi telephelyre is sikerült már az építkezés alatt bérlőt találni.
2020-06-30 |
A multik, a nagyvállalatok, a kkv-k és a közintézmények külön-külön versenyeznek, ahogyan a városok, a nagyközségek és a községek is, a megyei jogú városok és fővárosi kerületek azonban egy csoportot alkotnak. A megmérettetést 2020-ban is a Közlekedéstudományi Intézet szervezi, a honlapjukon minden szükséges információ elérhető a pályázatok benyújtásához. A pályázat részleteiről Telekesi Tibor a Közlekedéstudományi Intézet Fenntartható Közlekedés Kutatóközpont vezetője számolt be.
2020-06-16 |
A települések ár- és belvíz elleni védelme, a károk mérséklése és a víz esetleges környezetbarát hasznosítása is célja annak a TOP-os pályázati programnak, amire uniós forrás biztosított támogatást, és amiről most született döntés. Hajdú-Bihar megye 16 települése összesen 2.6 milliárd forintot nyert el az úgynevezett települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztési keretből. A csapadékvíz elvezető rendszerek, csatornák mellett akár víztározókat is építhetnek ebből a pénzből. A részletekről Bulcsu László, a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés alelnöke tájékoztatott,
2020-06-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt