A legtöbb, mintegy 12 ezer szavazatot kapott a nyíregyháziaktól az Együtt a Családért Kulturális Egyesület az egyik nagyáruház "Ön választ, mi segítünk!" elnevezésű pályázatán. A nyíregyházi egyesület 400 ezer forintos adományt vehet át. Mint rádiónknak Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület elnöke elmondta: a pénzdíjból tartós élelmiszer-alapanyagokat vásárolnak. Az élelmiszereket védőnői javaslatok alapján a leginkább rászoruló családok között osztják majd szét. Turóczi Kinga hozzátette: a hajléktalanokat is szeretnék segíteni, nekik készételt osztanának.
2020-03-13 |
2 millió fát ültetnek el még idén tavasszal száz településen és azok határában, az állami erdőgazdaságok bevonásával - mondta el az Európa Rádiónak adott interjújában Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár. Emellett támogatásokat, pályázatokat írnak ki gazdáknak erdőtelepítésekre. Lesz civileknek, önkormányzatoknak, iskoláknak egyházközségnek szánt fásítási pályázat is. Az is tisztázódott, hogy megyénként, évente telepítenek majd egy erdőt, amelyben az adott év újszülöttjei után tíz-tíz fát ültetnek majd el. 2050-re cél, hogy Magyarország 27 százalékát erdő fedje.
2020-03-03 |
A Nemzeti Együttműködési Alap szakmai kollégiuma nem rendelkezik jelenleg egyetlen borsod megyei képviselővel sem, ami meg is látszik az elnyert összegeken A tagok mandátuma idén lejár, így választást tartanak.
2020-02-22 |
Idén is négy kategóriában nyújthatnak be pályázatot az érdeklődők, egészen március végéig, és ebben az évben is lehetőséget ad az utófinanszírozásra az alapítvány.
2020-02-20 |
150 millió forintból újul meg Debrecenben a Tímárház, ebből 130 millió európai uniós forrás. A beruházás során több elemmel egészül ki az épület és a későbbiek folyamán kiteljesedik az intézmény regionális funkciója is. A tervek szerint márciusban kezdődhet a visszaköltözés, májustól pedig már a látogatók is birtokba vehetik a megújult Tímárházat.
2020-01-16 |
Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást a "Három generációval az egészségért" pályázat második fordulójában, a rendelkezésre álló 4,7 milliárd forintból így praxisközösségenként átlagosan 74 millió forint támogatás jut a népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra. A program célja az egészségben eltöltött évek számának növelése, a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések rizikófaktorainak és a gyermekek egészségi állapotát befolyásoló tényezőknek a felmérése. A Három generációval az egészségért Miskolcon praxisközösség is sikeresen pályázott a programra.
2019-12-18 |
Több mint 3 millió forint értékű pályázatot nyert a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft –vel és a Debrecen Megyei Jogú Város Diákönkormányzatával közösen az Erasmus Plus Programban. A pályázat keretében tematikus fórumokat szerveznek elsősorban debreceni diákoknak a helyi döntéshozók bevonásával. A fórumok célja olyan események szervezése, amelyek alkalmat teremtenek az érintett felek közötti konzultációra.
2019-12-14 |
Sárospataki központtal valósult meg egy a határtérséget érintő természeti és kulturális pályázat. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a szlovákiai Abara Község Önkormányzata közösen valósította meg azt a programot, amelynek célja a határtérség vonzerejének növelése, valamint a közös természeti és kulturális értékeken alapuló minőségi turizmusfejlesztés.
2019-10-12 |
Újabb nemzetközi együttműködésekbe kapcsolódott be a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. Az uniós támogatású nagy projektek különböző területeken szolgálják a résztvevő térségek fenntartható fejlődését.
2019-07-12 |
A borsod megyei nagyközség a településidentitás, a biztonság és a digitális társadalom témakörben pályázott a díjra. A belügyminiszter által alapított és adományozott kitüntetéssel a tudatos, stratégiai szinten végiggondolt önkormányzati munkát díjazták. .
2019-07-04 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt