Nagyon színes és sokrétű kulturális élet és foglalkozások jellemzik a vármegyei művelődési intézményeket - tudtuk meg Nagy Edinától, a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságának igazgatójától.
2023-05-11 |
Május 9-11 között lehet beíratni a miskolci óvodákba azokat a gyermekeket, akik 2023. augusztus 31-ig betöltik harmadik életévüket. A szülők három óvodát nevezhetnek meg, amely a jelentkezési szándék sorrendjét is jelenti. A 2023-24-es nevelési évben a gyermekek legalább napi 4 órát vesznek részt az óvodai foglalkozásokon. A részletekről Csizmárné Gede Erikát, a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény vezető helyettesét hallják.
2023-05-05 |
A Bársony János Általános Iskola került legutóbb a római katolikus egyház figyelmébe. Az intézmény egyházi átvételét a miskolci közgyűlés is tárgyalta és jóvá is hagyta. A pedagógusoknak és a szülőknek az egri egyházmegye képviseletében már tartottak tájékoztatót is, illetve már szavaztak is akár a szülők, akár az intézmény dolgozói.
2023-04-26 |
Harmadik alkalommal érdemelt ki Minősített Közművelődési Intézmény Címet a vésztői Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár. Csősz Ferenc igazgató elmondása szerint ez a legjelentősebb szakmai elismerés egy közművelődési intézmény életében, amelyet most négy területen – ismeretterjesztés, kiállítás, művelődő közösség és rendezvény – kaptak meg.
2023-02-22 |
Igaz, nem egyedül kell megbirkóznia mindennel, hiszen mögötte áll a presbitérium, a gondnok és segédlelkész, kántor is besegít, de azért a felelősség az övé. Most pedig különösen sok a feladat: megkezdődött a városban az új bölcsőde építése, amely lassan eléri a 25%-os készültségi szintet.
2022-07-08 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legrégebbi települése, a Nyírség és a Rétköz határán fekszik alig 15 km-re Nyíregyházától a megye legfontosabb vasútvonala mentén. 17 éve nyerte vissza városi rangját és a néhány éve újra lehet ügyeket intézni a kemecsei járási hivatalban. A település polgármestere hatodik ciklusát kezdte. Régóta dolgozik azon, hogy a település intézményei egyházi tulajdonba kerüljenek.
2022-07-06 |
Hogyan lehet 170 fogyatékkal élő embernek elmagyarázni, hogy világjárvány van, és fel kell borítani az évek, évtizedek óta megszokott életüket? Ki segít a munkatársaknak, ki támogatja ebben a helyzetben az intézményvezetőt? A járvány után pedig hogy lehet visszatérni a korábbi normákhoz? A covid két éve után, a következő percekben ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégünkkel, Görcsös Évával, az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon vezetőjével.
0:00
0:00
2022-04-27 |
Klincsikné Dr. Simon Enikő, az óvoda szervezéséért felelős koordinátor elmondta: bár a hivatalos beiratkozás április 20. és május 20. között lesz, már most érdeklődnek a szülők és zajlik is egy előzetes nyilvántartásba vétel.
2022-02-01 |
Ünnepélyesen is átadták az új református óvodát Miskolcon. Az Édenkert Református Óvoda Kis-Hunyad utcai műemléki épülete korábban az evangélikus egyházé volt, amelyet a Tiszáninneni Református Egyházkerület vásárolt meg.
2021-11-23 |
Így a református oktatási intézményi paletta immár minden szintje képviselteti magát Sárospatakon az óvodától a felsőoktatási intézményig – közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.
2021-10-22 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt