Az ország más oktatási intézményeihez hasonlóan a koronavírus járvány miatt a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona is rendkívüli körülmények között kezdte meg a 2020-2021-es tanévet.
2020-09-06 |
A protokollt az adott intézmény helyi sajátosságai szerint kell alkalmazni, de még így is sok kreativitást igényel az intézményvezetőktől és a pedagógusoktól ennek betartatása és kivitelezése. Például a közösségi terekben a szociális távolság megtartása a létszám korlátozásával (mondjuk a csengetési rend eltérő megállapításával), a közösségi terek felosztásával valósítható meg. Ahol ez nem biztosítható, ott javasolt a maszk viselése a felső tagozatos és középiskolás tanulók számára.
2020-08-30 |
Szeptember 1-jén megkezdődik a tanítás az iskolákban. Március óta nem ültek a gyerekek iskolapadban, azóta digitális oktatással jutottak a tudás birtokába. Új szabályok lépnek életbe, sokkal elővigyázatosabbnak, megfontoltabbnak kell lennie tanárnak és diáknak egyaránt. A tanévkezdésről, az új iskolai szabályokról Mészáros Csabával, a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola igazgatójával beszélget Jászter Beáta.
2020-08-30 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt