Több mint hatvan templom újul meg Abaújban és Zemplénben, abból a 800 millió forintot meghaladó összegből, amelyet egy speciális pályázat révén biztosít az állam. Sok református közösség is kedvezményezettje a támogatásnak, közülük szólítottam meg néhányat annak érdekében, hogy lássuk, mit is jelentenek nekik ezek a beruházások.
2021-04-21 |
A Húsvéti fesztivál a Szentendrei Skanzen egyik legnagyobb rendezvénye, melyet a járvány miatt - a tavalyihoz hasonlóan - idén is online formában tudnak csak megtartani. Ezúttal a múzeum az Észak-magyarországi tájegységhez kapcsolódva egy családi történeten keresztül mutatja be hogyan készültek régen erre az ünnepre.
2021-04-01 |
2020 óta működtet Sátoraljaújhelyen húsfeldolgozó üzemet a Zemplén Gourmet 1889 Kft. Fontos célkitűzésük, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező üzem hírnevét visszaállítsák, valamint a tradicionális receptúrákra alapuló, sertéshúsból, marhahúsból és lóhúsból készült termékeikkel ismételten kivívják fogyasztók és kereskedő partnerek elismerését. Ennek érdekében az üzemben folyamatos fejlesztések és felújítások zajlanak. Az üzem egyik ügyvezető igazgatójával, Sivák Zsolttal beszélgettünk.
0:00
0:00
2021-03-27 |
Újabb bizonyítékok, vadkamerás és más felvételek kerültek elő arról, hogy a farkasok immár állandóan jelen vannak Zemplénben, valamint a térségben. Ezekről, valamint a hozzájuk kötődő problémák lehetséges megoldásokról beszélgettünk Horváth Jenővel, Füzér polgármesterével.
0:00
0:00
2021-02-25 |
Az alig több mint 700 lakosú Tokaj-hegyaljai település népszerű lett a fiatalok körében, tavaly már több gyermek született, mint ahányan elhunytak és a házak is kelendőek.
2021-02-11 |
Csaknem 100 program valósul meg a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program eredményeként a következő két-három évben az érintett 40 településen, de fejlődik a közös infrastruktúra is. A magyar kormány ezek kivitelezésére összesen közel 150 milliárd forintot biztosít. A Tokaji borvidék és Zemplén fejlesztésére szánt kormányzati támogatásból a megvalósítás kereteit biztosító végrehajtási utasítás szerint idén 55,8 milliárd forintot biztosít a központi költségvetés a fejlesztések megvalósítására.
2021-01-20 |
A közelmúltban beindultak a hóágyúk a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. Ha az időjárás kegyes, akkor végre megkezdődhet a síszezon a pályákon. A Jégcsarnok sajnos nem fogadhat vendégeket, csak az igazolt sportolók edzéseit tartják meg a létesítményben. Erről, valamint a sajnos még mindig aktuális illegális szemétlerakatokról kérdeztük a város alpolgármesterét, Dankó Dénest
2021-01-17 |
Nyiri Péterrel, a Magyar Nyelv Múzeumának igazgatójával beszélgettünk az elmúlt év munkájáról és eredményeiről, valamint a 2021-es tervekről.
2021-01-13 |
Győri Tibor, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója kapta idén az Anyanyelvünkért és Széphalomért Díjat. Az elismerést hagyományosan a magyar nyelv napján adják át Széphalmon. Idén erre a járványügyi helyzet miatt nem volt lehetőség. A díjról, a díjazottról, és a nyelvmúzeum levélíró pályázatának győzteseiről Nyiri Pétert a múzeum igazgatóját kérdeztük.
2020-11-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh