Érdemes előre megtervezni az útvonalat, de úgy hogy legyen természetes vízvételi lehetőség a kirándulás közben, ha erre nincs lehetőségünk, akkor pedig vigyünk megfelelő mennyiségű vizet magunkkal. Érdemes az időjárás előrejelzést és a híreket is figyelni, hogy ne kerüljünk veszélyes helyzetbe. A balesetek és az eltévedés megelőzéséről Boronkai Józseffel a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesület elnökével beszélgettünk.
2023-02-01 |
A Magyar Természetjárószövetség éves összehasonlitásából kiderül: tavaly minden eddiginél többen, összesen 31 460-an vágtak bele a Kéktúrába A több mint 1100 km hosszú túrautvonalat éves összehasonlításban tavaly 50%-kal többen, vagyis 584-en teljesítették.
2022-01-22 |
Jelenleg a kékszőlő szedése zajlik az ültetvényeken. A tavalyihoz képest kevesebb és gyenge minőségű az idei termés de nem a kiugró eredményt hozó előző esztendő a mérvadó - mondta a Mátrai Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. Kovács Zita hozzátette: a nagyobb fertőzések elkerülték a borvidéket a jégverés sem okozott jelentős károkat, szépek, egészségesek a szőlők de nincs létartalma a gyümölcsnek - hangsúlyozta.
2019-10-06 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt