Túrákat szervez minden héten szombaton délután a Vit-Active Mozgás és Lendület Egyesület Nyíregyházán és környékén. Az egyesületnek ugyan számos mozgásos programja volt, de a lokális túrákat a koronavírus-járvány miatt találták ki. Céljuk, hogy a szűk járványügyi intézkedések mellett, megmozgassák az embereket. A részletekről Vitai Klára egyesületi elnök számolt be.
2021-03-31 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megemlékező túrát hirdet a Bükk hegységben. „Nem szerettük volna, hogy még egy év kimaradjon ebből a nagy múltú túrából, ezért megújult formában február 18-tól április 11-ig tartjuk meg” – mondta el rádiónknak Makár Richárd elnökségi tag. A klasszikus négy távon teljesíthetjük a túrát erőnlétünknek megfelelően és az igazolást visszaküldve várnak minket az ajándékok.
2021-02-23 |
A turistaház évtizedek óta fogad gyalogos és kerékpáros turistákat, valamint az erdőt felfedezni vágyó csoportokat, akik évente mintegy 8 ezer vendégéjszakát töltenek itt el. A felújítás keretében egyebek mellett modernizálták az épületet és az apartmanokat, kialakítottak egy fedett teraszt, valamint energetikai korszerűsítéseket hajtottak végre.
2020-09-29 |
Akár 80 féle különböző gyógynövény, vagy ehető növény található Nyíregyházán a Sóstói-erdőben. Ott van például a szív- és érrendszert védő galagonya és a vérehulló fecskefű, amely szemölcsök eltüntetésére alkalmas. Hajdu Zsanett gyógynövényszakértő biológussal beszélgetünk a következő percekben a gyógynövényismereti túráiról, amelyeket a Sóstói-erdőben vezet, és persze arról, hogy mit láthat az, aki legközelebb vele tart.
2020-08-14 |
Másfélszáz túrát teljesített a nyíregyházi Pedagógus Természetbarát Egyesület, melynek oszlopos tagja Dr. Nagy Balázs túravezető. A szakember rádiónknak elmondta a legutóbbi extrém élményét, amikor egy farkassal kellett szembenéznie túra közben, de beszámolt a legszebb pillanatokról is. Megítélése szerint egyre többen döntenek úgy, hogy a közösségi élmény kapcsán csatlakoznak hozzájuk.
0:00
0:00
2020-08-12 |
A kerékpározás hét fő előnyét bemutató kampányt indított a Magyar Kerékpárosklub, amelynek plakátjain a „Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” jelmondat olvasható. A 13 éve zajló, a koronavírus miatt újratervezett Bringázz a Munkába kampányban először kórházak és szociális intézmények dolgozói kaptak bicikliket, az új szakaszban online és a fővárosi megállókban népszerűsítik a kerékpározást.
2020-06-11 |
Nyíregyháza egyik meghatározó civil szervezete a Zöld Kerék Alapítvány, amely már 21 éve rendszeres szervez programokat, találkozókat és közös túrákat. A következő percekben a természetbe invitáljuk Önöket, hiszen a 21 éves Zöld Kerék Alapítványról hallhatnak, aminek tagjai hamarosan újra kerékpárra pattannak, és éppen közös túrákon vesznek részt. Kazai Béla elnök rádiónknak elmondta, a kerékpáros kalandozások mellett nagyon népszerűek a gyalogtúrák is. Az alapítvány elnöke elárulta azt is, miért olyan közkedvelt a Bringasulijuk és arról is beszélt, hogyan jutott el két keréken külföldre.
2020-05-07 |
A nemes egyszerűséggel Természetjáró néven futó applikáció 2018 decemberének közepén jelent meg. A hazai turisták részéről régóta komoly igény volt egy mobil eszközökön is könnyen használható, a papír alapú térképet az esetek többségében kiváltó terepi alkalmazásra.
2020-03-03 |
A tavalyi sikeres kezdeményezés után nem volt kérdés, hogy idén is bringára pattanhat Nyíregyházán a lakosság és tekerhet egészen Tokajig, a Bringa Piknik keretében. Május 25-én 10 órakor indul el a mezőny a Kossuth térről, de már fél 9-től programok várják az érdeklődőket – mondta rádiónknak Pataki Mihály főszervező, a beharangozó sajtótájékoztatón.
2019-05-23 |
Nemcsak egészséges, de környezetkímélő, és remek kikapcsolódás a rohanó hétköznapok után. Novák Zoltán túravezetővel beszélgettünk a Zemplén környéki bicikli-túrázás lehetőségeiről
2019-05-15 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt