Idén ősszel is lesz Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra. A Zöld Kapcsolat Egyesület már 26. alkalommal szervezi meg a sporteseményt, amelynek időpontja 2023. szeptember 17.-e, vasárnap. A részletekről Orosz Emesét szervezőt és kapcsolattartót kérdeztük.
2023-09-08 |
Inkább belső utazás, mintsem teljesítménytúra az, hogy több száz kilométert kerékpározik egyedül Damásdi Dénesné Judit. A napokban tért haza Németországból, ahol a Duna mentén 8 nap alatt 400 kilométert tett meg, közben olvasott, imádkozott, nézelődött, feltöltődött. Nem fél-e egyedül nekivágni? Mit eszik, és legfőképp, mi hajtja? A kiskunfélegyházi Parakletos Könyvesház kiadóvezetőjével, Damásdi Dénesné Judittal beszélgettünk.
2023-06-22 |
"Pál apostol nyomában" indult tanulmányi kirándulásra a Nyírségi Református Egyházmegye közösségének egy csoportja. Az újszövetségi kort felelevenítő görögországi helyszínekről, a tanulmányút élményeiről az Újfehértón szolgáló Baracsi István és felesége Baracsiné Lakatos Margit számol be.
0:00
0:00
2023-05-05 |
Az elmúlt év decemberének végén már 26. alkalommal vághattak neki a túrázók az országosan is az egyik legjelentősebb, a két vármegyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrának, a TORTÚRA 65-nek. Minden eddiginél többen neveztek a megmérettetésre, több mint 500 versenyző állt rajthoz. 
2023-03-17 |
Érdemes előre megtervezni az útvonalat, de úgy hogy legyen természetes vízvételi lehetőség a kirándulás közben, ha erre nincs lehetőségünk, akkor pedig vigyünk megfelelő mennyiségű vizet magunkkal. Érdemes az időjárás előrejelzést és a híreket is figyelni, hogy ne kerüljünk veszélyes helyzetbe. A balesetek és az eltévedés megelőzéséről Boronkai Józseffel a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesület elnökével beszélgettünk.
2023-02-01 |
Kiváló turisztikai lehetőséget jelent az a speciális kerékpározási élmény, amelyeket a folyók és holtágak mellett futó töltéskoronákon lehet kipróbálni a Bodrogközben. Ezt vallják a Cigándi Sportegyesület Természetjáró és Bringa Szakosztályának tagjai. Hogy mindezt bebizonyítsák, többen közülük a bicikli nyergébe pattantak és három nap alatt – szombat reggeltől hétfő estig - körbekerékpározták a Bodrog és a Tisza által körbezárt kistérség folyóinak töltéseit a Bodrogköz magyarországi és szlovákiai területén egyaránt.
2022-10-28 |
Ezúttal Cigánd és Tiszadada közötti, mintegy 86 folyamkilométeren tisztítják meg a folyót a hulladéktól a versenyző csapatok. A nyitó ünnepséget a Cigánd melletti Tisza-parton rendezték meg.
2022-08-02 |
Idén Július 23-tól augusztus tizenharmadikáig tart Nemzetközi Tisza Túra. A háborús helyzet miatt Tiszabecstől tudják idén indítani a hagyományos Tisza túrát, amelynek teljes hossza Szegedig 595 km. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Egyesület főszervezője, Haraszti Béla mondja el a részleteket.
2022-07-04 |
Egy Jawa Mustang csehszlovák segédmotorral járta meg a Kékestetőt Balázs Róbert. A motort üzemképtelenül vásárolta, és egyedül újította fel. A mátrai kalandja során 42 kilométer/óra volt az átlagsebessége.
2022-05-12 |
A cél most is a Tokaj Fesztiválkatlan lesz, ahol játékos akadálypálya mellett, több meglepetés program is várja majd a kerékpározókat. Idén is lesznek úgynevezett Bringapiknik pontok, ahol megpihenhetnek majd a túrázók.
2022-05-03 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt