Különleges turisztikai látnivalóval gazdagodott Tállya. A Mailloth - kastélyban megnyílt, országosan is egyedülálló kiállítást a település a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanáccsal közösen a világörökségi helyszínek fejlesztése Tokaj-Hegyalján - című projekt keretén belül valósította meg
2023-07-04 |
Tolcsván tartotta éves közgyűlését a Felső-Magyarországi Várak Egyesülete. Azért a tokaji borvidéki települést választották helyszínül a szervezők, mert ott most zajlik a vizsgálata egy nagy kiterjedésű kelta várnak, amelynek egy részét látogathatóvá is szeretnék tenni idővel.
2022-07-17 |
Miskolc város napjához kapcsolódóan május 12-e és 14-e között tartják az Avasi Borangolást, amelynek első napja szakmai nap, a péntek és szombat viszont a közönségé. A 10. jubileumi rendezvényen 84 borászat mutatkozik be Villánytól a Felvidékig.
2022-05-06 |
A Bordeaux-i borvidékről származó oltványokat a Tokaji Kutatóintézet Szőlészeti és Borászati Kutató Nonprofit Kft.-hez tartozó, tarcali Szarvas-dűlőben gondozott fajtagyűjteményébe ültették el közösen.
2022-05-03 |
Az egyik a koronavírus járvány, a másik pedig a szélsőséges időjárás. Tavasszal, amikor nagy szükség lenne az esőre, szárazság volt a Tokaji Borvidéken, nyáron pedig az érlelő napfény helyett rekordokat döntögető esőmennyiség esett le eddig a térségben. Jarecsni Jánossal a Sárospataki Hegyközség elnökével arról beszélgettünk, hogyan érinti mindez a helyi borász közösséget.
2020-07-21 |
Kérdéssor készült a Tokaji borvidék fejlesztéseivel kapcsolatban a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. gondozásában. Mindez lehetőséget kínál értékelni az elmúlt időszak pozitív, negatív változásait, észrevételeket, javaslatokat megfogalmazni a térség jövőjéről. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács feladatai közé tartozik a Tokaji borvidék gazdasági, környezeti vizsgálata és értékelése, a térség hosszútávú területfejlesztési programjának kialakítása érdekében.
2020-05-01 |
A Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. mutatkozott be A Művelődés Háza és Könyvtára által szervezett Kalandozások a Tokaj-hegyaljai borvidéken elnevezésű sorozat keretében. Összeállításunk elején a közelmúltban jelentős beruházást lebonyolító, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának tulajdonában álló szolgáltató kft. ügyvezetője, Pásztor Péter az eseményen beszélt céljaikról.
2020-01-18 |
Jelenleg a kékszőlő szedése zajlik az ültetvényeken. A tavalyihoz képest kevesebb és gyenge minőségű az idei termés de nem a kiugró eredményt hozó előző esztendő a mérvadó - mondta a Mátrai Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. Kovács Zita hozzátette: a nagyobb fertőzések elkerülték a borvidéket a jégverés sem okozott jelentős károkat, szépek, egészségesek a szőlők de nincs létartalma a gyümölcsnek - hangsúlyozta.
2019-10-06 |
A kabar és a muskotályos szőlők betakarításával kezdődött az idei szüret, de már a pezsgőalapok is a pincékben vannak. Idén a tapasztalatok azt mutatják, hogy összeérnek az érési folyamatok, mert az első munkálatok után nem lesz pihenő, mert már lehet is folytatni a furminttal és a hárslevelűvel. Az idei időjárás, a borászok örömére kedvezett az aszúsodásnak. Az idei szüretről, árakról és támogatásokról Kalocsai László, a Tokaj Hegyközségi Tannács alelnöke beszélt.
2019-09-24 |
Harmadik alkalommal látta vendégül a Tokaji Borvidék a Hellowood építészmustra táborát. Ennek során a hazai építész-, tájépítész, vagy a hozzájuk köthető művészeti felsőoktatási intézmények több mint száz hallgatója, valamint oktatóik idén újabb hét településen hoztak létre különböző alkotásokat, építményeket. A tábor végén a szervezők bejárást szerveztek ezek bemutatására.
0:00
0:00
2019-07-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt