A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. eredetileg már januártól szerette volna bevezetni az új közlekedési vonalhálózatot és menetrendet, a járványhelyzet azonban alaposan megnehezítette és lassította a folyamatot. Január 15-ig várták a miskolciak véleményét, javaslatait, most a beérkezett észrevételeket véleményezik a szakemberek. A részletekről Juhász Jánost, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatóját kérdeztük.
2021-01-20 |
Ahogy az előző években, a díjat most is a miskolci villamos nyerte el. A szerelvény csaknem 3 és fél millió szavazatot kapott, amivel épphogy megelőzte a második helyezett Plzeň városát. A miskolci villamos a verseny hajrájában szerezte meg a győzelemhez szükséges szavazatokat. Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatóját kérdeztük a részletekről.
2021-01-09 |
November 11-től az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. járatain a veszélyhelyzet ideje alatt. A díjmentes utazást a személyazonosságra alkalmas okmánnyal és az egészségügyi intézmény által kiadott igazolással lehet igénybe venni. A kormány november 3-án döntött arról, hogy sűríteni kell a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését 07:00- 9:00 óra, valamint a 15:00-19:00 óra között. Erre reagálva az MVK Zrt. bővítette a menetrendjét az említett időszak vonatkozásában. A tapasztalatokról és a további változásokról Juhász János az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója számolt be.
2020-11-13 |
Megváltozott a helyszíni bírság összege, 7500 Ft-ról 5000 Ft-ra csökkent, amelyet az utasok a jegyellenőröknél akár bankkártyával is kifizethetnek. Országosan egyedülálló módon a jegyvásárlási hajlandóság növelése érdekében az utasok a helyszíni bírság megfizetésekor a bírság mellé kapnak egy öt darab vonaljegyet tartalmazó tömböt is. Mobil jegyvásárlás, új külsejű speciális papírra nyomtatott jegyek, és bérletek, valamint 20 darab jegy-és bérletkiadó automata szerepel a 2021-ig tartó tervek között. A részletekről Gadnai-Bodnár Éva operatív igazgató számol be.
2020-10-23 |
Jelentősen változhat a következő hónapokban a miskolci buszok és villamosok menetrendje és maga a vonalhálózat is. Már szeptember 1-jével is számos változás lép életbe. Az MVK Zrt. az utazóközönség bevonásával tervezi kialakítani az új vonalhálózatát és menetrendjét ezért várják a véleményeket egyeztetes@mvkzrt.hu e-mail-címre. A terv részleteiről Demeter Péter vezérigazgató számol be.
2020-08-12 |
A miskolci önkormányzat legutóbbi ülésén elfogadta a közlekedési társaság előterjesztését miszerint változik a villamosok és az autóbuszok menetrendje és változik a vonaljegyek, bérletek ára Miskolcon. Április elsejétől csökkenni fog csúcsidőn kívül az 1-es és a 2-es villamosvonalon, valamint több autóbuszvonalon a járatok száma.
2020-03-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt