Két útvonalon nyílt meg az autóbusz-közlekedés 1948. november 17. napján. Az A-vonal Miskolc Martintelep fogyasztási adóőrháztól indult, melynek végállomása Diósgyőr-Majlát volt, míg a B-vonal a Miskolc Forgóhídtól - érintve Hejőcsabát - onnan visszafelé a Kazinczy utcán Tetemvár, Vásártér, Dózsa György utca, Városháztér és végül a Forgóhídhoz érkezett vissza.
2023-12-05 |
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a miskolci eljutási versenyt. Az esemény részeként idén is reggelivel várták a kerékpárosokat a Szent István téren.
2023-09-18 |
A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel november 14-ig minden kedden látogatható a Miskolci Közlekedési Vállalat Közlekedéstörténeti Múzeuma.
2023-08-04 |
A járműparkból hét darab Volvo és Credobus Econell tipusú szóló jármű, valamint harminckét darab magyar gyártású csuklós autóbusz.
2023-08-02 |
A hagyományoknak megfelelően a miskolci közlekedési vállalat ebben az évben is elismerésben részesítette kiváló munkát végző dolgozóit, az 1897. júliusában elindított miskolci villamosközlekedés, illetve a 75 éve elindított menetrendszerinti autóbusz-közlekedés évfordulója alkalmából. Az MVK Zrt. legrangosabb elismerését, a Meszléri Zoltán díjat minden évben azok a főállású szakemberek kapják, akik legalább egy évtizede dolgoznak a cégnél, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében.
2023-08-02 |
Az MVK Zrt. a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megemlékezett az 1897. július 10-én elindított miskolci villamosközlekedésről, illetve a 75 éve elindított menetrendszerinti autóbusz-közlekedésről.
2023-07-25 |
Miskolc közlekedése volt a fókuszban a harmadik Városi Esten. A programon mintegy 60 miskolci lakos vett részt. Az előadásokat követően négy asztalnál foglaltak helyet a résztvevők, ahol az érintett témák szakértőivel lehetett beszélgetni. Élhető város, fenntartható közlekedés, parkolás, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése. Többek között ezek a témák voltak napirenden.
2023-05-11 |
A midi autóbuszok környezetterhelése alacsony, és üzemanyagfogyasztása messze kedvezőbb, mint a szóló típusú CNG-busz gáz költsége, vagy mint egy szóló dízel autóbusz üzemanyagköltsége, így az MVK Zrt. gazdaságosabban tudja üzemeltetni az érintett vonalakat a midibuszok használatával. A miskolci midibuszok már március 7-én forgalomba is álltak az 5-ös, 9-es, 11-es, 15-ös, 28-as vagy a 68-as vonalakon.
2023-03-10 |
Az áteresztő kapacitás növelésével a be- és kimenő forgalom gyorsítását, a két jelzőlámpás csomópont kiépítésével a balesetveszélyes helyzetek lehetőségének csökkentését és a Kertváros jobb közúti kiszolgálását ígéri az az útépítési projekt, amely elkezdődött Nyíregyházán, a Tiszavasvári úti felüljárónál.
2023-02-20 |
A balesetek legtöbbször nem a kötöttpályás járművek vezetői hibája miatt következnek be – mondta el rádiónknak Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. A balesetek során keletkezett anyagi kár mértékétől függően az összetört villamos is kiesik a közlekedésből akár másfél évre is. Összeállításunkban először Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjét hallják.
2023-02-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt