A megyei rendőrfőkapitányság 11 civil autóval járja a megye és Miskolc útjait annak érdekében, hogy a szabálytalankodó autósokat kiszűrjék a forgalomból. Ahhoz, hogy kevesebb szabálytalan autós legyen a megye útjain a sofőrökre és környezetükre is nagy felelősség hárul. A felelőtlenség, a kivagyiság, a vagányság nem vezet sehová - vagyis inkább csak egy felé visz: a tragédiába.
2021-03-27 |
Csökkent mégpedig 6 és fél %-al a közlekedési balesetek száma tavaly borsod megyében. A halálos áldozatot követelő balesetek száma pedig 20 lett. A mérséklődést nagyban befolyásolta a koronavírus miatti korlátozó intézkedések sokasága.
2021-02-17 |
Észak–dél irányú villamosvonal épülhetne Miskolcon, amivel Kazincbarcika és Tiszaújváros is megközelíthető lehetne. - Miskolcon újra és újra felmerül a villamosvonalak további fejlesztése.
0:00
0:00
2021-02-07 |
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. eredetileg már januártól szerette volna bevezetni az új közlekedési vonalhálózatot és menetrendet, a járványhelyzet azonban alaposan megnehezítette és lassította a folyamatot. Január 15-ig várták a miskolciak véleményét, javaslatait, most a beérkezett észrevételeket véleményezik a szakemberek. A részletekről Juhász Jánost, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatóját kérdeztük.
2021-01-20 |
Megszűnik a Tisztavíz megállóhely, ahol az utasszámlálás alatt egyetlen fel, vagy leszállóval sem találkoztak, így annak megszüntetését javasolta a MátészalkaLeaks csoport. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.
2020-12-16 |
A fővárosból egyre több elképesztő esetről lehet hallani: egy utas azért szúrta meg késsel utastársát, mert az megkérte, hogy húzza fel az orrára is a szájmaszkját, míg egy másik buszon a sofőr kért meg egy nőt, vegyen fel szájmaszkot, amire a nő trágár, agresszív üvöltözésbe kezdett.
2020-11-19 |
November 11-től az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. járatain a veszélyhelyzet ideje alatt. A díjmentes utazást a személyazonosságra alkalmas okmánnyal és az egészségügyi intézmény által kiadott igazolással lehet igénybe venni. A kormány november 3-án döntött arról, hogy sűríteni kell a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését 07:00- 9:00 óra, valamint a 15:00-19:00 óra között. Erre reagálva az MVK Zrt. bővítette a menetrendjét az említett időszak vonatkozásában. A tapasztalatokról és a további változásokról Juhász János az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója számolt be.
2020-11-13 |
A Budapest–Eger viszonylatú InterRégió vonatok beindulásával változik a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely között a vonatok közlekedési rendje. A miskolci és a szerencsi InterCity vonatokról, illetve vonatokra átszállással változatlan formában elérhető marad a térség. Szerencstől is javul a Miskolc és Budapest felé az eljutás. Szerencsen közös peronos átszállással biztosítják a Nyíregyháza, illetve Tokaj felől tovább utazóknak az eljutást Miskolc és Budapest felé.
2020-10-29 |
Megváltozott a helyszíni bírság összege, 7500 Ft-ról 5000 Ft-ra csökkent, amelyet az utasok a jegyellenőröknél akár bankkártyával is kifizethetnek. Országosan egyedülálló módon a jegyvásárlási hajlandóság növelése érdekében az utasok a helyszíni bírság megfizetésekor a bírság mellé kapnak egy öt darab vonaljegyet tartalmazó tömböt is. Mobil jegyvásárlás, új külsejű speciális papírra nyomtatott jegyek, és bérletek, valamint 20 darab jegy-és bérletkiadó automata szerepel a 2021-ig tartó tervek között. A részletekről Gadnai-Bodnár Éva operatív igazgató számol be.
2020-10-23 |
Miskolc önkormányzata Európa legnagyobb közlekedési környezetvédelmi kampányához csatlakozva videópályázatot hirdet középiskolások számára „Mozgásban a város”, avagy a fenntartható közlekedés lehetőségei Miskolcon - címmel. A videó olyan mintákról kell hogy szóljon, amely motiválhatja a miskolciakat, hogy a személyautó helyett fenntartható közlekedési módokat válasszanak egészségük és a környezetünk megóvása érdekében. Petrusko Norbertet a miskolci önkormányzat szóvivőjét hallják.
0:00
0:00
2020-10-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh