A város hamar megszerette ezt a tömegközlekedési formát. A kezdetekkor még a városhatáron kívül eső Tiszai pályaudvar és a Verestemplom között közlekedett a villamos, a mai 1-es vonalán. Ezek után még több vonal is működött, de a buszok terjedésével alábbhagyott a fejlesztése. A 124 év alatt több típusú villamos váltotta egymást a miskolci síneken, ezek közül a legnépszerűbb a bécsi villamos volt. A miskolci villamosközlekedés történetéről Juhász Jánossal, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatójával beszélgettünk.
2021-07-27 |
Újabb jelentős összeggel, több milliárd forinttal támogatja a kormány Miskolc úthálózatának fejlesztését, jelentette be sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.
2021-07-22 |
Javul a közlekedés Debrecen és Nyíregyháza között a két település együttműködésének köszönhetően. Még 2017 decemberében írták alá azt a hosszútávú együtműködési megállapodást, amely számos célt tűzött ki a régió megerősítése érdekében. Így a közeljövőben megújul a 4-es számú főút és a vasútközlekedés is a két megyeszékhely között. Az együttműködés részleteiről sajtótájékoztatót tartottak.
2021-05-30 |
A megyei rendőrfőkapitányság 11 civil autóval járja a megye és Miskolc útjait annak érdekében, hogy a szabálytalankodó autósokat kiszűrjék a forgalomból. Ahhoz, hogy kevesebb szabálytalan autós legyen a megye útjain a sofőrökre és környezetükre is nagy felelősség hárul. A felelőtlenség, a kivagyiság, a vagányság nem vezet sehová - vagyis inkább csak egy felé visz: a tragédiába.
2021-03-27 |
Csökkent mégpedig 6 és fél %-al a közlekedési balesetek száma tavaly borsod megyében. A halálos áldozatot követelő balesetek száma pedig 20 lett. A mérséklődést nagyban befolyásolta a koronavírus miatti korlátozó intézkedések sokasága.
2021-02-17 |
Észak–dél irányú villamosvonal épülhetne Miskolcon, amivel Kazincbarcika és Tiszaújváros is megközelíthető lehetne. - Miskolcon újra és újra felmerül a villamosvonalak további fejlesztése.
0:00
0:00
2021-02-07 |
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. eredetileg már januártól szerette volna bevezetni az új közlekedési vonalhálózatot és menetrendet, a járványhelyzet azonban alaposan megnehezítette és lassította a folyamatot. Január 15-ig várták a miskolciak véleményét, javaslatait, most a beérkezett észrevételeket véleményezik a szakemberek. A részletekről Juhász Jánost, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatóját kérdeztük.
2021-01-20 |
Megszűnik a Tisztavíz megállóhely, ahol az utasszámlálás alatt egyetlen fel, vagy leszállóval sem találkoztak, így annak megszüntetését javasolta a MátészalkaLeaks csoport. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.
2020-12-16 |
A fővárosból egyre több elképesztő esetről lehet hallani: egy utas azért szúrta meg késsel utastársát, mert az megkérte, hogy húzza fel az orrára is a szájmaszkját, míg egy másik buszon a sofőr kért meg egy nőt, vegyen fel szájmaszkot, amire a nő trágár, agresszív üvöltözésbe kezdett.
2020-11-19 |
November 11-től az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. járatain a veszélyhelyzet ideje alatt. A díjmentes utazást a személyazonosságra alkalmas okmánnyal és az egészségügyi intézmény által kiadott igazolással lehet igénybe venni. A kormány november 3-án döntött arról, hogy sűríteni kell a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését 07:00- 9:00 óra, valamint a 15:00-19:00 óra között. Erre reagálva az MVK Zrt. bővítette a menetrendjét az említett időszak vonatkozásában. A tapasztalatokról és a további változásokról Juhász János az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója számolt be.
2020-11-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt