Hétvégén újra megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, és ha tovább javulnak a járványügyi adatok, a beoltottak száma pedig eléri a 4 milliót, akkor a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket már belső tereikben is fogadhatják az éttermek, cukrászdák, bárok, kávézók.
2021-04-28 |
Bevásárláskor minél kevesebb időt töltsünk a boltban. Nem lesz most alkalom hosszasan válogatni a sonkák között sem. Jó hír, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a húsvét egyik sláger termékét, a sonkákat vizsgálva nem találtak kirívó szabálytalanságot. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt Az elkészítés módja szerint a termékek között 14 hagyományos pácolással és 8 gyorspácolással készült húskészítmény volt. A vizsgálat eredményéről dr. Pleva György a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója számolt be rádiónknak.
2020-04-08 |
Világszerte a megtermelt élelmiszerek harmada megy veszendőbe: évi 1,3milliárd tonna élelemből hulladék lesz. Magyarországon ezt a mennyiséget 1,8 millió tonnára becsülik. Az élelmiszer pazarlás csökkentésére indította el felvilágosító, szemléletformáló kampányát több éve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az uniós támogatású „Maradék nélkül” program különböző utakon szólítja meg a különböző korosztályokat és kiemelt célja a gyermekek, fiatalok elérése. Már mintegy 300ezer diákot sikerült bevonni az akcióba – tájékoztatott a NÉBIH „Maradék nélkül” programjának vezetője, Kasza Gyula osztályvezető.
2019-10-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola