A közelmúltban zajlott az a Richter Egészségváros Program, amely során a szakemberek több ezer debreceni lakos szűrővizsgálatát végezték el. Az ebből befolyt 5 millió 700 ezer Ft-ot a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet kapta adományként. A Debreceni Egyetem az elmúlt nyáron vette át a várostól az egészségügyi alapellátási feladatokat, és létrejött a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet. Ezzel hazánkban elsőként alakult egyetemi háttérrel működő, komplex intézeti alapellátó rendszer.
2020-09-02 |
A kilenc városban vett, összesített mintákból, kéthetente végzik el a vizsgálatot a hazai koronavírus kutatás centrumában, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában. A vizsgálatnak abban is nagy jelentősége lehet, hogy az adatokból gyorsan kiderülhet, ha valahol nő a megbetegedés szám, és elindulna a járvány második hulláma. A kutatás részletekről Galambos Ildikó, a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ kutatásvezetőjét kérdeztük.
2020-05-30 |
Bevásárláskor minél kevesebb időt töltsünk a boltban. Nem lesz most alkalom hosszasan válogatni a sonkák között sem. Jó hír, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a húsvét egyik sláger termékét, a sonkákat vizsgálva nem találtak kirívó szabálytalanságot. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt Az elkészítés módja szerint a termékek között 14 hagyományos pácolással és 8 gyorspácolással készült húskészítmény volt. A vizsgálat eredményéről dr. Pleva György a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója számolt be rádiónknak.
2020-04-08 |
Magyarországon több ezer gombafajta van, ebből az étkezési gombák száma viszonylag nagy, a halálosan mérgező gombák száma pedig elég kicsi. Hajdu Mihály mikológus, gombaszakértő, gombavizsgáló szakellenőr az Európa Rádiónak elmondta, fontos, hogy csak olyan gombát szedjünk le, amit ismerünk, és hogy a leszedett gombákat gombaszakértővel bevizsgáltassuk
2019-05-27 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt