Dohanics László, megbízott vezető rádiónknak elmondta: a gyűjtemény korábban 147 négyzetméteren kapott helyet a Nyírvíz Palotában, ehhez képest hatalmas fejlődés a Bessenyei tér 15. szám alatt lévő Kállay Ház, hiszen itt 1200 négyzetméteren működhetnek.
2020-06-27 |
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága három megyében üzemeltet turisztikai létesítményeket. Ezek közül május 16-tól a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágy-halastavi Kisvasút, a Tiszakürti Arborétum és a poroszlói Tisza-tavi Vízi Sétány várja a látogatókat a járványhelyzetnek megfelelő felkészülést követően és óvintézkedések mellett, egyelőre speciális nyitvatartási rend szerint. Danyi Zoltánt, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztályának vezetőjét kérdeztük.
2020-05-22 |
A sportcentrumban elsősorban a kültéri edzéseknek adnak teret a saját sportiskolás és a külsős sportolók számára. Ez az Oláh Gábor utcai Sportcentrumot, a Gyulai Atlétikai Stadiont érinti, de megnyitották részlegesen a Sportuszodát, és a jégcsarnok küzdőterében pedig a DEAC hokicsapata kezdhette meg edzését.
2020-05-22 |
A jelenlegi korlátozások mellett egyelőre csak a négy hidegvizes medencét élvezhetik majd a fürdővendégek. A vezetőség reméli, hogy hamarosan a három gyógyvizes medence, illetve a masszázzsal és szaunával rendelkező wellness részleg is kinyithat.
2020-05-20 |
Több terem májusban újra látogatható Nyíregyházán is. Ennek apropóján beszélgettünk Thuróczy Róbert személyi edzővel, arra voltunk kíváncsiak, milyenek az első tapasztalatok, hogyan tartják be a vendégek az óvintézkedéseket és van-e esetleg lemorzsolódás vagy járványtól való félelem az emberekben.
2020-05-15 |
A testület hétfőn, május 11-én újra megvitatta és értékelte a járványhelyzetet, illetve a védekezés második szakaszában hozott kormányzati enyhítéseket. Ez alapján közzétette új állásfoglalását, miszerint: „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével”.
2020-05-14 |
A koronavírus járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás vidéki feloldásával egy időben, azaz május 4-én hétfőtől újra megnyithatta kapuit a debreceni Állatkert. Szombattól, május 9-étől pedig újra várja a családokat a Vidámpark is, amely idén 60 éves és egyelőre hétvégenként működik, júniusra várható a teljes jubileumi szezonnyitás. A Nagyerdei Kultúrpark március 17-étől nem fogadhatott látogatókat, most az egészségügyi előírások betartásával és fokozott óvatossággal indulhat újra itt is az élet. Azt azonban még nem lehet tudni, mikorra érhetik el azt a vendégszámot, mint az elmúlt, sikeres években; és az már most látszik, hogy több tízmilliós veszteséget okoz az intézménynek a járvány.
2020-05-07 |
Európában elismerően nyilatkoznak Ausztriáról, akik a világjárványt és az ezzel járó gazdasági nehézségeket, akadályokat eddig kiválóan kezelték. Magyarország bécsi Nagykövete Dr. Nagy Andor nyilatkozott rádiónknak, aki hangsúlyozta az ütemezett újranyitás kapcsán: a turisztika mind Bécsnek, mind Ausztriának az egyik legfontosabb bevételi forrása.
2020-04-28 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt