Online felületein tarja meg hagyományos húsvéti foglalkozásait a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Szabó Magda Emlékház. Az intézmények a foglalkozásokkal a kisebbeket szólítják meg, míg a felnőttek részére elindult a Múzeumi Tárgymesék sorozat, amely az ünnepek után is folytatódik.
2020-04-14 |
Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a kisvárdai református templomból. Igét hirdetett Százvai László, a gyülekezet lelkipásztora.
Rendhagyó az idei Húsvét, a koronavírus járvány miatt nem ünnepelhetnek együtt templomaikban a keresztények. De Jézus feltámadásának örömüzenetét most még inkább fontos megélnünk. A kereszthalál nem az élet vége, az üdvözülés ígérete reményt kell hogy adjon, és imáinkban találkozhatunk, összekapcsolódhatunk Húsvét ünnepén is. Erről beszélt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2020-04-12 |
A katolikus egyház hívei hogyan ünnepelnek idén? Ők részesülhetnek-e az eukarisztiában? Vannak-e online közvetített misék? És... vajon mit gondol egy katolikus plébános arról az olasz paptársáról, aki meghalt, miután önként mondott le a lélegeztetőgéről, hogy egy másik koronavírusos beteg életét megmenthesse? Benyik György Szeged-Tarjáni plébánossal beszélgetünk.
2020-04-11 |
Az idei húsvét minden eddigiektől eltérő, reméljük, hogy csendes és fegyelmezett lesz. A Krisztus feltámadása iránt érzett öröm gondolkoztasson el mindenkit, mekkora érték is az élet, és ehhez méltón tervezze az ünnepet. A következő percekben az egykori békés időszakok húsvéti népszokásait idézzük a néprajzos segítségével.
0:00
0:00
2020-04-11 |
Bevásárláskor minél kevesebb időt töltsünk a boltban. Nem lesz most alkalom hosszasan válogatni a sonkák között sem. Jó hír, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a húsvét egyik sláger termékét, a sonkákat vizsgálva nem találtak kirívó szabálytalanságot. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt Az elkészítés módja szerint a termékek között 14 hagyományos pácolással és 8 gyorspácolással készült húskészítmény volt. A vizsgálat eredményéről dr. Pleva György a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója számolt be rádiónknak.
2020-04-08 |
Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, a Csabai-kapui református templomból. Igét hirdetett Gecse Attila, a gyülekezet lelkipásztora. A felvétel április 21-én készült.
Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt