Ezzel a címmel tartott előadást dr. Tamás Edit a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeumának igazgatója a Cigándon megtartott, Határtalanul a Bodrogközben című konferencián.
2023-02-17 |
Évtizedek óta először csökkent Kína, vagyis a világ legnépesebb országának lakossága, sőt, becslések szerint idén India meg is előzheti Kínát a népességszámban. Vajon lehet-e összefüggésben ez azzal, hogy Kína elengedte a koronavírus járvány kezelését?
2023-02-01 |
Felújított művelődési ház és könyvtár, infrastrukturális fejlesztések, sikeres felzárkóztató program, valamint csökkenő munkanélküliség és emelkedő lakosságszám - ezek jellemzik ma Hejőszalontát. Anderkó József polgármesterrel beszélgettünk.
2019-09-01 |
Hosszú folyamat, hogy beérjen a kormány népesedéspolitikája. Erről Dr. Fábián Gergely szociológus beszélt rádiónknak annak kapcsán, hogy július 11-én lesz a Népesedés Világnapja. Szerinte az elmúlt 10 év adatai alapján nehéz tendenciákat megállapítani. Voltak olyan évek, amikor növekedett a házasságkötések, valamint a születések száma, tavaly viszont csökkent.
0:00
0:00
2019-07-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola