Nagykálló városstratégiai bizottságába választották külsős tagként Jónás Sándort, aki a Nagykállói Vár- és Örökségvédő Alapítvány elnöke az alapítvány és a Várbarátok körének tagjai is. Bár még friss a kinevezése, de máris rengeteg ötletet vázolt fel a közgyűlésnek a lelkes, városát nagyon szerető és cselekvő Jónás Sándor.
2023-11-21 |
Nagykálló Folyamatos Fejlődéséért Egyesület az elmúlt két évben egyre több eseményt szervez, mely hasznos és jó ügyek kezdeményezője és katalizátorja szeretne lenni a szeretett városuknak.
2023-04-28 |
Nagyon komoly gondban van a hazai vendéglátós szakma, hiszen a vállalkozások működését veszélybe sodorta először a COVID világjárvány szülte helyzet és most a folyamatosan emelkedő nyersanyagárak mellett a drasztikus energiaárak állították az étteremtulajdonosokat választás elé. Vagy bezárják az üzletet vagy túlélnek a még megmaradt tartalékaikból. Illetve új megoldásokat is láthatunk, de ebből van kevesebb.
2023-01-15 |
Az évértékelés idejét éljük a napokban. A Miskolc melletti kisváros Szikszó polgármestere is vállalkozott erre. Mint elmondta:a tavalyi év volt számukra –csakúgy mint az ország számára is- az első két év után, hogy minden rendezvényüket megtudták tartani.
2023-01-15 |
A legjelentősebb fejlesztés az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben a BMW autógyár építése, de nem ez az egyetlen eredmény, amelyről Barcsa Lajos alpolgármester beszámolt.
2022-02-08 |
Az alig több mint 700 lakosú Tokaj-hegyaljai település népszerű lett a fiatalok körében, tavaly már több gyermek született, mint ahányan elhunytak és a házak is kelendőek.
2021-02-11 |
Legutóbb a kínai óriás, az elektromos autók akkumulátoraihoz úgynevezett szeparátorfóliát gyártó Semcorp választotta Debrecent európai terjeszkedéséhez. De más nagyobb volumenű üzemfejlesztést is hozott az elmúlt év, példaként említhető a Vitesco Technologies, a BHS Trans vagy a Sensirion.
2021-02-05 |
Bölcsőde- és óvodafelújítás, a szennyvíztelep korszerűsítése, az aktuális járványhelyzet értékelése és az elektromobilitás a témája annak a beszélgetésnek, amelyet telefonon rögzítettünk Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármesterrel.
2021-01-07 |
A legjelentősebb vendégcsalogató beruházás a fürdő átépítése volt, amely a koronavírus járvány ellenére is rengeteg látogatót vonzott az elmúlt hónapokban. Mindezekről a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésének elején beszélt Papp László Debrecen polgármestere.
2020-09-13 |
Miskolcon találkoztak július 28-án a „Kreatív régió- Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország” gazdasági programban együttműködő négy megyeszékhely elöljárói. Veres Pál Miskolc, dr. Papp László Debrecen, dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza, és Fehér Andor Szolnok alpolgármestere vett részt a tanácskozáson. A találkozó célja, hogy a négy város együttműködve, határozott menetrend szerint tervezze meg a saját és térségük elkövetkező tíz éves fejlesztéseit. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot Nagy Balázs, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte.
2020-08-05 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt