Bölcsőde- és óvodafelújítás, a szennyvíztelep korszerűsítése, az aktuális járványhelyzet értékelése és az elektromobilitás a témája annak a beszélgetésnek, amelyet telefonon rögzítettünk Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármesterrel.
2021-01-07 |
A legjelentősebb vendégcsalogató beruházás a fürdő átépítése volt, amely a koronavírus járvány ellenére is rengeteg látogatót vonzott az elmúlt hónapokban. Mindezekről a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésének elején beszélt Papp László Debrecen polgármestere.
2020-09-13 |
Miskolcon találkoztak július 28-án a „Kreatív régió- Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország” gazdasági programban együttműködő négy megyeszékhely elöljárói. Veres Pál Miskolc, dr. Papp László Debrecen, dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza, és Fehér Andor Szolnok alpolgármestere vett részt a tanácskozáson. A találkozó célja, hogy a négy város együttműködve, határozott menetrend szerint tervezze meg a saját és térségük elkövetkező tíz éves fejlesztéseit. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot Nagy Balázs, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte.
2020-08-05 |
96 évesen szerzett diplomát egy japán férfi, aki így kerámiaművész lett, egy 91 éves thai asszony pedig humánökológia szakon diplomázott. A hölgy azt nyilatkozta: Sosem túl késő. Arról is beszélt, hogy az elhatározás és az akarat vitte el idáig és az sem tántorította el, amikor egy vizsga nem sikerült. De vajon tényleg sosem késő elkezdeni angolt tanulni, vívni, kórusba járni, vagy épp internetezni? Mit lehet kezdeni a félelemmel és a kifogásokkal, amelyek sokszor igen racionálisak is lehetnek?
2019-12-18 |
Az ország egyetlen ilyen jellegű szórakoztató intézménye a november elsejei ünnepi hosszú hétvégén még fogadta a látogatókat. Most a téli időszakra bezár, hogy kapuit jövő tavasztól a jubileumi 60. évét ünnepelve, megújulva, a tervek szerint új attrakcióval kiegészülve nyithassa meg. Ezért már ebben a szezonban is sokat tettek. Az idei feladatokról, programokról, látogatói számokról Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezetője számolt be.
2019-11-09 |
Az iskolai osztályközösség fontos színtere a gyerekek életének, és nagy szerepe van abban, hogy felkészítse és segítse őket a későbbiek folyamán a társadalomba való beilleszkedésben. Nincs két egyforma közösség és mindegyiknek van egy sajátos légköre, ezt nemcsak a szakember, hanem bárki, aki érzékeny, megérezheti. Mi határozza meg az iskolai osztályok belső működését, fejlődését, formálódását? Többek között erről is szól következő beszélgetésünk.
0:00
0:00
2019-09-23 |
Felújított művelődési ház és könyvtár, infrastrukturális fejlesztések, sikeres felzárkóztató program, valamint csökkenő munkanélküliség és emelkedő lakosságszám - ezek jellemzik ma Hejőszalontát. Anderkó József polgármesterrel beszélgettünk.
2019-09-01 |
A különböző fejlődési szakaszokban a gyerekeknek különböző játékokra van szükségük. A változatosság és a játékok formáinak és tartalmának fokozatos gazdagítása elősegíti a szociális, fizikai és kognitív fejlődést egyaránt. Karacs Ritával, az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2019-07-29 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh