A megnyitón Gégény Zsuzsanna polgármester elmondta, a két és fél évtizednyi múltat felidézve el lehet képzelni hány fellépő adta elő produkcióját a színpadokon, hány futballcsapat lépett pályára az ilyenkor megrendezett kupákon. Emlékeztetett arra is, hogy néhány éve a pácini kötődésű, első magyar űrhajóssal közösen tették le azt az időkapszulát, amivel a jövőnek üzentek. A polgármester mindezek mellett beszámolt fejlesztésekről is.
2023-07-17 |
Ezzel a címmel tartott előadást dr. Tamás Edit a Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeumának igazgatója a Cigándon megtartott, Határtalanul a Bodrogközben című konferencián.
2023-02-17 |
Kiváló turisztikai lehetőséget jelent az a speciális kerékpározási élmény, amelyeket a folyók és holtágak mellett futó töltéskoronákon lehet kipróbálni a Bodrogközben. Ezt vallják a Cigándi Sportegyesület Természetjáró és Bringa Szakosztályának tagjai. Hogy mindezt bebizonyítsák, többen közülük a bicikli nyergébe pattantak és három nap alatt – szombat reggeltől hétfő estig - körbekerékpározták a Bodrog és a Tisza által körbezárt kistérség folyóinak töltéseit a Bodrogköz magyarországi és szlovákiai területén egyaránt.
2022-10-28 |
Tíz évvel ezelőtt, 2012. szeptember elején hunyt el Pácin akkori polgármestere, Barati Attila. A hozzá közel álló emberek, a róla elnevezett rendezvénytéren gyűltek össze a településen annak érdekében, hogy közösen idézzék fel azokat az emlékeket, amelyek együtt alkottak kerek, egységes képet az térség ikonikussá vált polgármesteréről.
2022-09-09 |
24. alkalommal rendezték meg Pácinban a Bodrogközi Napok programsorozatát, amelyen idén is az alsó- és a felső Bodrogköz települései képviseltették magukat művészeti csoportjaikkal. Az esemény keretében Barati Attiláról, Pácin korábbi, 10 éve elhunyt polgármesteréről elnevezték a rendezvényteret is.
2022-07-14 |
A kultúra és a szellemi örökség ápolása küldetéssé vált a cigándi emberek számára, a múlt megőrzése pedig közösséget is kovácsol – közölte megnyitó beszédében Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.
2021-06-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola