Borsod megyében is bárhol megállíthatja a rendőr a gépjárművet és vezetőjét, hogy felhívja a figyelmét az ősz, a tél sajátosságaira és arra, hogy az autók mely részeit kell ilyenkor különösen alaposan megvizsgálni. A megyei rendőrök november elején is szerveznek egy akciót. A napokban pedig a halottak napjára is összpontosítanak. A temetők környékén ügyelik majd a rendet a társszervekkel közösen, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy az értékeiket hogyan őrizzék meg az illetéktelen kezektől.
2022-10-26 |
A megyei rendőrfőkapitány Heves megyéből érkezett Borsodba, míg az itteni főkapitány helyettes Heves megye élére állt. A rendészeti igazgató, főkapitányhelyettes alezredes pedig a mezőkövesdi kapitányság vezetője lett. Szerencsi Árpád korábban a vasgyári őrsön volt vezető, majd az Avasi őrs parancsnoka volt. 11 évig vezette a mezőkövesdi kapitányságot, 24 település mellett. A tősgyökeres miskolci rendőrvezető hazatért.
2022-09-06 |
Kevesebben ültek autóba, kevesebb autót használtak az emberek, rövidebb távokon. Ezzel arányosan pedig csökkentek a balesetek, a sérülések. A bűn és a balesetmegelőzés ugyan kevesebb programot is eredményezetett, de hatékony volt a munka. A balesetmegelőzési bizottság 30 programmal próbálta a prevencióra felhívni a figyelmet.
2022-01-08 |
Ennek jegyében idén is folytatódik az „iskolarendőr” program, melynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése és közlekedési ismereteik bővítése.
2021-09-15 |
Csökkent mégpedig 6 és fél %-al a közlekedési balesetek száma tavaly borsod megyében. A halálos áldozatot követelő balesetek száma pedig 20 lett. A mérséklődést nagyban befolyásolta a koronavírus miatti korlátozó intézkedések sokasága.
2021-02-17 |
A gyalogátkalőhelyeken szeptemberben és októberben is számos helyen vigyázzák a gyerekek testi épségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több száz iskolarendőr végzi továbbra is feladatát, mely ezekben a napokban a közlekedésre fókuszál.
2020-09-06 |
Világbajnoki ezüsttel tért haza Athénból, arannyal Rómából és a Los Angelesi Natural Olimpia két kategóriájában is a dobogó legfelső fokán állhatott a testépítő miskolci rendőrnő, Bodnár Noémi. 15 versenyen van túl a 24 éves hölgy, aki vallja, hogy sok áldozattal és lemondással jár a versenyzés, de az eredmény kárpótolja mindenért. Jövőre újra elindul a római világbajnokságon, hogy megvédje címét.
2019-12-31 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt