Ugyanakkor egyre többen figyelnek saját és hozzátartozóik biztonságára és helyeznek el lakásaikban szén-monoxid érzékelőt és füstjelzőt. Egy ilyen készüléket ajánlottak fel annak, aki helyesen és elsőként válaszolt arra: mi Magyarországon a központi segélyhívószám? A jatek@europaradio.hu címre vártuk a megfejtést, az első, helyest választ elküldő levélírónk pedig nem más, mint Türk Istvánné nyíregyházi lakos, aki a Katasztrófavédelem Tűzmegelőzési Bizottsága által felajánlott szén-monoxid érzékelőt kapja ajándékba.
2023-02-23 |
Az áteresztő kapacitás növelésével a be- és kimenő forgalom gyorsítását, a két jelzőlámpás csomópont kiépítésével a balesetveszélyes helyzetek lehetőségének csökkentését és a Kertváros jobb közúti kiszolgálását ígéri az az útépítési projekt, amely elkezdődött Nyíregyházán, a Tiszavasvári úti felüljárónál.
2023-02-20 |
A rendezvény egy 20 éve indult Európai Uniós kezdeményezés, amely a világon közel 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyére és veszélyére.
2023-02-10 |
2022-ben több mint 40 000 esetben intézkedtek a szervezet munkatársai. A szolgálati intézkedések hatékonyságának és minőségének javítása érdekében átszervezték a járőrszolgálat formáját, vagyis megszüntették az egyes szervezeti egységeken belül a tevékenységi átfedéseket. A következő percekben Vincze Csaba igazgatóval beszélgetünk az elmúlt év történéseiről, illetve az idei tervekről.
2023-01-11 |
Becsengettek az iskolákba. Ez pedig azt jelenti, hogy megnövekedett a forgalom, autós, és gyalogos is az iskolák környékén. Ilyenkor a rendőrség egy ideig biztosítja arendőri jelenlétet, na nem minden iskola leőtt, hanem azokon a helyeken ahol a balesetveszély fokozzottan fennáll.
2022-09-04 |
Az Önkéntes Katasztrófavédelmi Beavatkozó Kapacitás Együttes Fejlesztése elnevezésű projekt zárórendezvénye is ezen a napon zajlott.
2021-09-22 |
Csökkent mégpedig 6 és fél %-al a közlekedési balesetek száma tavaly borsod megyében. A halálos áldozatot követelő balesetek száma pedig 20 lett. A mérséklődést nagyban befolyásolta a koronavírus miatti korlátozó intézkedések sokasága.
2021-02-17 |
Szeptember elsején megkezdték munkájukat az iskolaőrök. 131 nő és 373 férfi végzett iskolaőrként az országos képzésen. Az iskolaőrök 5 évente kötelesek kiegészítő vizsgát tenni, amely során számot adnak elméleti és gyakorlati tudásukról egyaránt. Az iskolaőr és az iskola közös munkájáról a Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetőjét, Dr. Pásztorné Bakó Mártát kérdeztük.
2020-09-16 |
Maximális körültekintéssel szervezik a nyári gyermektáborokat. Fokozottan figyelnek a személyes higiéniára, a kézmosásra, a szellőztetés fontosságára. Kézfertőtlenítőkről és kézmosási lehetőségről folyamatosan gondoskodnak a táborok több pontján. A lehetőségekhez képest szabadtéri programokat tartanak, és a megszokottnál intenzívebben és alaposabban takarítanak, fertőtlenítenek, akár naponta több alkalommal is a lakókörletekben és a közös helyiségekben.
2020-06-02 |
Március első napjaiban elkezdte a felkészülést a kialakult járvány-helyzetre a Debreceni Vízmű Zrt. A víz tisztasága tekintetében újabb intézkedéseket nem kellett bevezetni, mert a vízellátás zárt rendszeren keresztül történik, így az ivóvíz nem érintkezik a levegővel és az emberekkel sem. Rádiónkat Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta.
2020-03-29 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt