Csökkent mégpedig 6 és fél %-al a közlekedési balesetek száma tavaly borsod megyében. A halálos áldozatot követelő balesetek száma pedig 20 lett. A mérséklődést nagyban befolyásolta a koronavírus miatti korlátozó intézkedések sokasága.
2021-02-17 |
Szeptember elsején megkezdték munkájukat az iskolaőrök. 131 nő és 373 férfi végzett iskolaőrként az országos képzésen. Az iskolaőrök 5 évente kötelesek kiegészítő vizsgát tenni, amely során számot adnak elméleti és gyakorlati tudásukról egyaránt. Az iskolaőr és az iskola közös munkájáról a Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetőjét, Dr. Pásztorné Bakó Mártát kérdeztük.
2020-09-16 |
Maximális körültekintéssel szervezik a nyári gyermektáborokat. Fokozottan figyelnek a személyes higiéniára, a kézmosásra, a szellőztetés fontosságára. Kézfertőtlenítőkről és kézmosási lehetőségről folyamatosan gondoskodnak a táborok több pontján. A lehetőségekhez képest szabadtéri programokat tartanak, és a megszokottnál intenzívebben és alaposabban takarítanak, fertőtlenítenek, akár naponta több alkalommal is a lakókörletekben és a közös helyiségekben.
2020-06-02 |
Március első napjaiban elkezdte a felkészülést a kialakult járvány-helyzetre a Debreceni Vízmű Zrt. A víz tisztasága tekintetében újabb intézkedéseket nem kellett bevezetni, mert a vízellátás zárt rendszeren keresztül történik, így az ivóvíz nem érintkezik a levegővel és az emberekkel sem. Rádiónkat Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta.
2020-03-29 |
Márciusban három napon át közlekedésbiztonsági ellenőrzésekre számíthatnak a gépjárművezetők országszerte. A rendőrök a biztonsági rendszerek mellett ellenőrzik majd a járművek műszaki állapotát és az okmányok meglétét. Az egyenruhások a tervek szerint Hajdú-Biharban több száz autóst állítanak meg a 3 nap alatt. Rádiónkat Suba István, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára tájékoztatta.
2020-03-12 |
Január 28-a az adatvédelem világnapja volt melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az adatvédelem fontosságára. Miért van erre szükség, milyen lépéseket tett adataink védelme érdekében az Európai Unió, és mit tapasztalnak ebből a Nyíregyházi Törvényszéken? Erről beszélgetünk a következőkben.
2020-02-09 |
Egyre elterjedtebbek az okoszebrák Nyíregyházán. Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési osztály osztályvezetője rádiónknak elmondta: a zebrák nagy része a Területi Operatív Program pályázatainak köszönhetően valósulhatott meg. Ahol útfelújítások történtek az elmúlt időszakban, oda okoszebrákat is terveztek. Hozzátette: eddig nagyfokú meghibásodást nem tapasztaltak és jók az eddig vélemények róla.
2020-01-16 |
Az őszi időjárás nehezebb körülményeket teremt az autóvezetők számára, a lehulló falevelek, a gyakori ködösödés és a korai sötétedés miatt is jobban oda kell figyelni a közlekedésre. Ezért indította el a rendőrség a „Látni és látszani„ elnevezésű országos közlekedésbiztonsági akcióját. A program során ingyenes járművizsgálattal és látásellenőrzéssel várják a közlekedőket.
0:00
0:00
2019-11-05 |
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kormányhivatalok szakemberei a turisztikai szempontból frekventált vendéglátóhelyeket, mozgó boltokat és gyorséttermeket, azaz úgynevezett Street Food-helyeket, valamint a fagylaltosokat is fokozottan ellenőrzik. Dr. Tamás Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos rádiónknak elmondta: élelmiszer-előállítók közül 3-at, a kereskedők közül 21-et, míg vendéglátóhelyeket közül 42-őt ellenőriztek.
2019-08-08 |
Heves megyében történik a legtöbb betörés az országban, ezután Budapest, majd Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod megye következik. Az ilyen esetek számát lakóhelye közelében mindenki nyomon követheti a rendőrség honlapján megtekinthető bűnügyi térképen.
0:00
0:00
2019-08-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh