A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívja a figyelmet a sündisznók védelmére. A kis állatok ilyenkor, ősszel keresik a téli búvóhelyüket, ahol hibernált állapotban átvészelik a hideg időjárást. Gyakran avar alá vagy gallyak közé fészkelnek, ahol a kertet rendezők megbolygatják őket, és ez sajnos az életükbe is kerülhet. Ezért a szakemberek óvatosságra intenek.
0:00
0:00
2021-11-03 |
Még 2018-ban hozta létre a Sündetektor Debrecen facebook oldalt három természetvédelmi mérnök abból a célból, hogy modellezzék a környék sün-élővilágát, illetve segítsenek a bajba jutott kisállatoknak. Azóta egyre többen követik a működésüket, és most már sokan keresik fel őket, ha elárvult vagy beteg sündisznókra bukkannak. Az idei évben számtalan esetben tudtak segíteni. A következő terv, hogy civil egyesületként működjenek.
0:00
0:00
2020-07-19 |
A sünök közel fele elpusztul élete első telén. Sokan közülük éheznek, míg a nyár végén születettek gyakran túl kicsik ahhoz, hogy hibernálódjanak, és így nem képesek túlélni a hideg időjárást. Az enyhe teleken a sün hajlamos felébredni abban a hitben, hogy máris eljött a tavasz. Ekkor értékes zsírtartalékot él fel élelem után kutatva.
2019-09-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola