Évente több ezer embert gyilkolnak meg azért, mert Krisztus hívő - ez volt a címe annak az anyagnak, amely alatt egy Facebook csoportban az alábbi kommentek jelentek meg: "Hát ez a baj, hogy CSAK több ezret" vagy "Helyes! Többet kéne.”
2021-06-08 |
A koronavírus járvány első hullámában még minden este tapsoltak az emberek, hogy kifejezzék, hálásak az egészségügyben dolgozókért. Ma, a járvány egy évének legnehezebb napjaiban ennek már semmi nyoma. Ez volt az egyik ok, ami miatt Bella Violetta református lelkész úgy érezte, létre kell hoznia egy Facebook csoportot, ahol a tagok az egészségügyben dolgozókért imádkozhatnak együtt. A lelkész szerint fontos, hogy a frontvonalban harcolók érezzék, tudják, sokan számontartják őket, imádságban hordozzák fáradozásaikat. Bella Violetta református lelkészt hallják.
2021-03-12 |
Utolsó online eseményét rendezi meg a Szólj be a papnak programsorozat csapata december 16-án, szerdán este 6 órától. Az esemény témája „Karácsony karanténban-Jézus eljut így hozzánk? „ A rendezvény közvetítése Szombathelyről lesz, melyen a történelmi keresztény egyházak neves lelkipásztorai, papjai válaszolnak a feltett kérdésekre. A Szólj be a papnak facebook oldalán jelentkezhetnek be az érdeklődők.
2020-12-16 |
A Debreceni Környezetvédők Társaság a csere-bere csoportján belül rendhagyó felhívással jelentkezik. A társaság ma már 28 ezer tagot számlál és célul tűzte ki, hogy 4+1, vagyis 5 civil szervezetet, vagy rászoruló családot szeretne támogatni abban, hogy eljuttatja a kívánt információjukat poszt formájában a csoport tagjaihoz, hogy minél többen segíthessenek nekik. Minderről Lenner Ádámot, a Debreceni Környezetvédők Társasága egyik alapítóját kérdeztük.
2020-12-03 |
Még 2018-ban hozta létre a Sündetektor Debrecen facebook oldalt három természetvédelmi mérnök abból a célból, hogy modellezzék a környék sün-élővilágát, illetve segítsenek a bajba jutott kisállatoknak. Azóta egyre többen követik a működésüket, és most már sokan keresik fel őket, ha elárvult vagy beteg sündisznókra bukkannak. Az idei évben számtalan esetben tudtak segíteni. A következő terv, hogy civil egyesületként működjenek.
0:00
0:00
2020-07-19 |
A járványügyi veszélyhelyzetben, a kijárási korlátozások és az önkéntes karantén idején egyre inkább felértékelődnek azok az internetes közösségek, ahol a hasonló érdeklődésű emberek virtuálisan találkozhatnak, megoszthatják élményeiket, megélhetik az egymáshoz tartozást. Az egyik leghasznosabb terület, ahol ilyen karantén közösségek szerveződnek: a gasztronómia. Sokan osztják meg bevált receptjeiket, kedvenc ételeiket. Ezen belül is különleges helyen szerepel az eredeti, kovásszal készülő kenyér, ami akár a rendkívüli állapot szimbóluma is lehet. A boltokból hamar elfogyott az élesztő, de a jó kenyérhez nincs is rá szükség, csak lisztre, vízre és időre – vallja Szabadfi Szabolcs pékmester, aki annak idején Debrecen kenyerét is elkészítette. A koronavírus miatti elzártságban közösségi oldalán szervezett csoportot, amelyhez több tízezer „kovászcimbi” csatlakozott.
2020-04-08 |
Múlt hét hétfőn kezdődött az a tiltási hullám a Facebookon, amelynek számos felhasználó áldozatul esett. Sokaknak törölték, vagyis pontosabban felfüggesztették a Facebook-fiókját, és bizonyítania kellett személyazonosságát. Több oldal kedvelői száma is nagyot esett, ebből pedig arra lehetett következtetni: rendszerszinten változott valami a Facebook szűrési gyakorlatában.
2019-06-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt