A Szendrői Református Egyházközség fontosnak tartja a digitális kompetenciák fejlesztését, a tehetséges gyermekek kibontakozását. Ezért indították el a robotika szakkört az óvodában és az iskolában. Sikeres pályázatnak köszönhetően a tanulók szakmai táborban vehettek részt, illetve a megvásárolt informatikai eszközökkel új technológiákkal bővíthetik a tudásukat a szakköri foglalkozásokon.
2020-12-06 |
Időkapszulát helyeztek el a református templom mellett álló harangtoronyban Szendrőben. A rozsdamentes acélból készült hengerben a presbitérium hitvallását, üzenetét illetve a torony felújtáshoz kapcsolódó dokumentumokat helyezték el.
2019-12-18 |
Felújítják a szendrői református templom harangtornyát. Talán kevesen tudják, hogy Lorántffy Zsuzsanna fejedelemasszony ajándékozta az 1630-as években a telket a református gyülekezetnek templom és parókia építése céljából.
2019-11-20 |
Elkezdődött a harangtorony süvegének felújítása a Szendrői Református Egyházközségben. Az egyházi épületegyüttes egyik darabja a különálló harangtorony. Ennek építését 1520-ra datálják és az Alsó-vár egyik őrtornyaként említik. Fagalériás, hegyes sisakos tetőzetét 1786-ban kapta, a toronyban 3 harang lakik. A felújítási munkálatok anyagi hátterét a Tiszáninneni Református Egyházkerület biztosítja.
2019-11-03 |
A tervek szerint szeptembertől új épületben folytatódik a református oktatás Szendrőben. Elkészült az általános iskola új épülete, jelenleg a berendezésén munkálkodnak a Szendrői Református Egyházközségben.
2019-07-19 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt