Hofer Miklós és Vörös György tervei alapján épült meg az építészeti és statikai bravúrokban bővelkedő torony. Viszont ettől későbbre nyúlik vissza a kilátó története, hisz már az 1906-os évben is emeltek egy ideiglenes tornyot az Avas tetejére. Az Avasi kilátó történetéről és építészeti csodáiról Miskolc város fő építészével Szunnyogh Lászlóval beszélgetünk.
2022-08-30 |
Sárospatak központi, egyben turisztikailag egyik leglátogatottabb területe a vár, amelynek közelében nemrég elkezdődött egy turisztikai hasznosítású fejlesztés. Ezek egyike az 1636-ban, vagyis I. Rákóczi György idején épült lőportorony. A most zajló fejlesztés eredményeként egy olyan hiteles turisztikai attrakció jön létre, ahol akár családok is jól érezhetik magukat. A megújuló épületben a lőporkészítéssel ismerkedhetnek meg majd a vendégek, valamint azzal, hogyan töltötték meg a korabeli fegyvereket a katonák. Ezen kívül játszótér kialakítása is a tervek között szerepel és részben helyreállítják a Veres-bástyát.
2021-12-05 |
Elkezdődött a harangtorony süvegének felújítása a Szendrői Református Egyházközségben. Az egyházi épületegyüttes egyik darabja a különálló harangtorony. Ennek építését 1520-ra datálják és az Alsó-vár egyik őrtornyaként említik. Fagalériás, hegyes sisakos tetőzetét 1786-ban kapta, a toronyban 3 harang lakik. A felújítási munkálatok anyagi hátterét a Tiszáninneni Református Egyházkerület biztosítja.
2019-11-03 |
Idén is fel lehet menni éjszaka a Nagytemplom tornyába a Virágkarneváli Héten! Tavaly vehették igénybe ezt a programot az érdeklődők, de a Nagytemplomi gyülekezet ebben az évben is kinyitja éjszaka kapuit, mégpedig most csütörtökön. Jegyeket már elővételben is lehet venni. A részletekről a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség kommunikációs és turisztikai referensét, Lucski Zsófiát kérdezte Buzás Bori.
2019-08-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt