A labor szlovák-magyar munkaprogram keretében, 150 millió forintos beruházással a FESTO Automatika Kft. kivitelezésében jött létre. Az ünnepélyes avatón részt vett Hankó Balázs a Kultúrális és Innovációs minisztérium felsőoktatásért, innovációért, és szakképzésért felelős államtitkára. aki köszöntőjében a szakképzés fejlődéséről szólt.
2023-10-11 |
Digitális nyári táborokat szervez idén a Logiscool, melyre óriási az érdeklődés a gyermekek körében. A tematikus táborokban programozással, robotikával és a logikus gondolkodás alapjaival is megismerkedhetnek a résztvevők.
2023-06-27 |
A társadalmilag hasznos robotok kutató-fejlesztő közössége a ROBOCUP, amelynek 15 éve tagja a nyíregyházi csapat. Bár a foci kereteit használják fel elsősorban a fejlesztésekhez, mára már bővült a paletta. Színházi jelenetet is képesek végezni és menekítő tevékenységet is tudnak szimulálni a felnőttek és a gyerekek által épített robotok. Simon Béláné dr. PhD. Balogh Ágnessel a RoboCupJunior magyar képviselőjével beszélgettünk.
2023-01-12 |
A módszerek átfogó célja, hogy a kódolás olyan – nem technológiára épülő – órák gyakorlatába is bekerüljön, mint pl. a történelem, a földrajz vagy a társadalomtudományok.
2022-12-03 |
A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum tanulói összetett első helyezést értek el a nemzetközi World Robot Olympiad (WRO) versenyen. Ennek eredményeként a csapat jogot kapott arra, hogy a következő versenyre ingyen nevezhessen. Továbbá egy teljes robotszettet nyert az iskola, oktatási segédanyagokkal és kiegészítő szenzorokkal. A tanulók ezen teljesítménye beszámít az egyetemi felvételijükbe is pluszpontok formájában. A versenyről Ujvárosi Sándor felkészítő tanár és egyben csapatkapitány számol be.
2021-01-21 |
A Szendrői Református Egyházközség fontosnak tartja a digitális kompetenciák fejlesztését, a tehetséges gyermekek kibontakozását. Ezért indították el a robotika szakkört az óvodában és az iskolában. Sikeres pályázatnak köszönhetően a tanulók szakmai táborban vehettek részt, illetve a megvásárolt informatikai eszközökkel új technológiákkal bővíthetik a tudásukat a szakköri foglalkozásokon.
2020-12-06 |
Manapság már szinte elengedhetetlen, hogy egy cégnek legyen programozója, aki még hatékonyabbá tudja tenni a vállalat működését, irányítását. Van egy iskola Nyíregyházán, ahol programozást és robotikát tanulnak a gyermekek. Főfai Félix az intézmény vezetője rádiónknak többek között elmondta azt is, hogy egyre közkedveltebb, elfogadottabb a fiatalok körében a robot technológia is, amellyel később már együtt kell működnünk.
2020-10-10 |
Első európai országként idén novemberben Magyarország rendezhette meg a World Robot Olympiad világdöntőjét. Az egyik sztárvendég a szegedi Katicabogár volt.
2019-11-21 |
Robotika-oktatás indul a debreceni Thaly Kálmán Utcai Óvodában. Az intézmény az NI Hungary Kft. 2009 óta működő sikeres oktatási projektjéhez, az NI Mentor programhoz csatlakozott. A belváros szívében található családias hangulatú intézmény egyéni arculata - az adománynak köszönhetően - tovább gazdagodott, mert a báb- és dramatikus játék, a néphagyományőrzés, az érzelmi intelligencia fejlesztése mellett most már a robotprogramozás is elérhető lesz.
2019-06-13 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt