Egy hetes közös táborozáson vettek részt Sárospatakon a kovásznai Kőrösi Csoma Diákszínpad, valamint a Sárospataki Református Gimnázium SOHA Színjátszókörének tagjai. A két diákszínjátszó közösség közötti kapcsolat hét éves múltra tekint vissza, amelynek keretében minden nyáron együtt táboroznak a fiatalok, a táborok végén pedig gálaelőadás keretében mutatják be azokat a színdarabokat, amire közösen készültek fel.
2023-07-28 |
Nagy sikerrel zajlott Sátoraljaújhelyen a Déryné Fesztivál. A Déryné Társulat klasszikus és felolvasó színházi előadásokkal, gyermekprogramokkal, néptánc előadással, koncertekkel várta a közönséget.
2023-07-28 |
A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválnak Debrecen ad otthont június 9-e és 11-e között. A Magyar Drámapedagógiai Társaság a találkozót minden második évben rendezi városunkban. A házigazda a Vojtina Bábszínház, de több játszóhelyet és a technikai feltételeket a Csokonai Színház biztosítja.
2022-06-08 |
Semmiképpen sem szokványos iskola előadás – angol nyelvű diákszínjátszás Sárospatakon – ezzel a címmel jelent meg Szatmári Emília írása a legutóbbi Sárospataki Füzetekben. A Sárospataki Református Teológiai Akadémia adjunktusa a pataki kollégium egy nagyon érdekes, mégis keveset emlegetett szeletét dolgozza fel tanulmányában.
2020-01-18 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt