A Szikszó Város Nívódíját is kiérdemlő dr. Papp Ferenc, novellák, esszék, drámák megálmodója. Most egy drámája, egy gasztro könyve, egy elbeszélése és egy esszéje is kiadás előtt áll. A Miskolci Egyetemen jogi diplomát szerző, majd a Miskolcon dolgozó ügyvéd, alig 10 éve ír és nem jogi eseteket.
2022-08-10 |
A Menekülők című történelmi dráma 2017-ben az „Akikre nem volt méltó e világ” című pályázatra született, melyet a Reformáció 500. jubileumi évére írt ki a Tiszántúli Református Egyházkerület, Debrecen önkormányzata és a Csokonai színház. Akkor 40-nél is több pályamű közül került ki győztesként Győri L. János irodalomtörténész, a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűjteményeinek igazgatója, és unokahúga, Győri Katalin, egy fővárosi református gimnázium tanára írása.
2021-11-17 |
Semmiképpen sem szokványos iskola előadás – angol nyelvű diákszínjátszás Sárospatakon – ezzel a címmel jelent meg Szatmári Emília írása a legutóbbi Sárospataki Füzetekben. A Sárospataki Református Teológiai Akadémia adjunktusa a pataki kollégium egy nagyon érdekes, mégis keveset emlegetett szeletét dolgozza fel tanulmányában.
2020-01-18 |
Hallgatói színjátszó csoportoknak biztosít lehetőséget angol nyelvű színházi produkciók bemutatására
2019-05-16 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt