A tavaszi kihajtási ünnep népszerű a látogatók körében a hortobágyi pusztán. A pásztor-hagyományokhoz igazodó programon idén a járvány miatt nem láthatták az érdeklődők, ahogy a szürkemarhák, a nóniusz lovak, a racka és merinó juhok a téli szállásokról kiköltöztek a legelőkre. A gulyások, csikósok, juhászok természetesen ettől függetlenül elvégezték a munkát és számba vették, milyen szaporulattal vágnak neki a következő időszaknak. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Medgyesi Gergelyt Oláh Ilona kérdezte
0:00
0:00
2021-05-20 |
Február 2-án volt a vizes élőhelyek világnapja, 1971-ben, ezen a napon írta alá 18 ország a Ramsari Egyezményt. A dokumentum a vizes élőhelyek, a madárvilág védelméről szól. Magyarország 1979-ben csatlakozott az egyezményhez, jelenleg csaknem 30 területe van a listán. Az egyik, a Sátoraljaújhelyhez közel elterülő Bodrog-zug.
2020-02-09 |
A szegedi nagytáj építészeti emlékeit gyűjtötte össze a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet egy uniós támogatással megvalósuló közös programban.
2019-12-01 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt