Tizenegy tonna – körülbelül kétezer zsáknyi - hulladéktól szabadította meg a Bodrogot a negyedik alkalommal megrendezett Bodrogi PET Kupa mintegy 150-160 fős mezőnye. A versengést a BarlangÁszok csapata nyerte.
2023-09-08 |
A tavalyihoz képest kétszer annyi csapat és résztvevő indult útnak a negyedik alkalommal elkezdődött Bodrogi PET Kupán, hogy Olaszliszkától Tokajig megtisztítsa a Bodrogot a hulladéktól – hangzott el a csütörtöki megnyitón Olaszliszkán. Ez, mint kiderült, tíz csapatot és mintegy kétszáz résztvevőt jelent, ami abszolút csúcs a Bodrogi PET Kupa négyéves történetében
2023-09-01 |
Tokaj-Hegyalján, különösen a Bodrog-parti településeken egyes években komoly problémát jelent a szúnyoginvázió. Főleg azokban az esztendőkben, amikor a folyó tavasszal árad és sok olyan pocsolya keletkezik, amely kiváló körülményeket nyújt a szúnyoglárvák fejlődéséhez.
2023-04-28 |
A rendezvény keretében a résztvevők szándéknyilatkozatot írtak alá a „Határtalanul a Bodrogközben” EGTC, vagyis magyarul Európai Területi Társulást megalakításáról. A magyarországi és szlovákiai Bodrogköz 55 településéből 53-nak a polgármestere, elöljárója, valamelyik civil szervezetének vezetője, közéleti szereplője képviselte a találkozón azt a közös akaratot, amit csaknem két éve fogalmaztak meg együtt, ugyancsak Cigándon.
2023-02-08 |
Idén a Sárospatak és Olaszliszka közötti folyószakaszt takarította ki versenyen részt vett 5 csapat. A túlnyomórészt műanyag csomagolóanyagok, palackok főleg határokon túlról, javarészt Ukrajnából érkeznek és rakódnak le a Bodrog partján, árterein. A szervezők és a résztvevők közös célja, hogy idővel teljesen hulladékmentessé váljon a folyó.
2022-09-13 |
Molnár Attila Dávid, a PET Kupa társaslapítója, a szervező Természetfilm.hu Egyesület elnöke emlékeztetett rá, hogy már a csütörtöki sárospataki rajt előtti napokban gyűjtötték a hulladékot a folyó szlovákiai szakaszán, ahol mintegy négy tonna hulladék gyűlt össze.
2021-09-15 |
A trianoni határ által kettéosztott térség falvai és városai a magyar állam születésnapján, augusztus 20-án Cigándon gyűltek össze annak érdekében, hogy egységet mutassanak – fogalmazott Oláh Krisztián a kisváros polgármestere a magyarság és az összetartozás tiszteletére állított emlékmű avatásán.
2021-08-25 |
Épphogy elkezdődött 2021 és máris teljes készültségben vannak a PET Kupa folyómentő akció önkéntesei – közölte a csoport közleményében. Mint írták, Munkács közelében a folyamatos esőzés következtében kialakuló árhullám nemcsak uszadékfákat, hanem hatalmas mennyiségű hulladékot indíthat útjára – Szlovákián át Magyarországra, a Bodrogon keresztül. Legalábbis erről tanúskodik az a sokkoló felvétel, amely eljutott a PET Kupa szervezőihez.
2021-01-12 |
Négy nap alatt csaknem ezer zsáknyi, vagyis több mint öt és fél tonna hulladéktól szabadították meg az I. Bodrogi PET Kupa önkéntesei a folyót, de még jócskán maradt takarítani való. A Sárospataktól Tokajig tartó hulladékgyűjtési akció résztvevői megismerkedtek a Bodrog-menti települések értékeivel is.
2020-09-16 |
A sárospataki rajtál megtartott sajtótájékoztatón készült összeállításunkban dr. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára beszél a kormány terveiről egyebek mellett a vízparti illegális hulladékok felszámolásával kapcsolatban.
2020-09-11 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt