A Vezetőtanítók és Vezetőtanárok XIV. Országos Módszertani Konferenciája zajlott a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában Debrecenben. A tanárképzés új modelljének bevezetéséről is szó esett a tanácskozáson. A középiskolai és általános iskolai tanárképzés egységesítésének bevezetése a jövőben lehetővé tenné, hogy a pedagógus 5. évfolyamtól 12. évfolyamig oktathasson.
2022-09-30 |
Különböző területekről, több előadót is meghallgathattak a résztvevők. Többek közt hallhattak az erdei iskolák nevelési szerepéről és zoopedagógiai programokról is. Nagy György szervező, tanszékvezető egyetemi docens a rendezvény hátteréről nyilatkozott az Európa Rádiónak.
2022-03-22 |
Tanár vagy pedagógus? Esetleg tanár és pedagógus? A két fogalmat a köznyelvben szinonimaként használjuk, holott jelentéstartalmuk között nagyon sok különbség van. Aki azt mondja magáról, hogy pedagógus, annak ez hivatást jelent, aki viszont tanárként hivatkozik magára, annak ez szakma – legalábbis Héjjas Györgyi szerint, aki 30 éve van a pályán.
2019-10-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt