A járványhelyzet miatt idén kizárólag az anyaországból és a Felvidékről vettek részt magyar- és történelemtanárok, valamint reál tantárgyakat oktató pedagógusok a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei pedagógus táborában, Sátoraljaújhelyen.
2020-08-01 |
A díjat a Zsinat 1997-ben alapította a református nevelési eszmények mindennapi gyakorlatba való átültetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett magyarországi és határon túli pedagógusok elismerésére. Adományozásának feltétele a több éves óvónői, tanítói vagy tanári tevékenység magyar református közoktatási intézményben, a kiemelkedő szakmai munka, valamint a példamutató emberi és hitbeli magatartás. Évente három pedagógus kaphatja meg, akik egyike határon túl él.
2020-07-04 |
A legtöbben csak írásban vizsgáznak az idei érettségin a koronavírus járvány miatt. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője, az oktatásért felelős koronavírus-akciócsoport tagja azt kéri a református iskoláktól: ha megoldható, ne osszanak be 60 év feletti és krónikus beteg pedagógusokat felügyelőtanárnak.
2020-04-21 |
Gazdag és értékteremtő életpályájának három fő területe van, a tanítás, a kutatás és hagyománygyűjtés, valamint az anyanyelvápolás. Tevékenységét Kazinczy- és Lőrincze-díjjal, valamint a Köztársasági Arany Érdemkereszttel ismerték el. Alapítója a Kazinczy Társaságnak, egyik létrehozója a Magyar Nyelv Múzeumának. Születésnapján mutatták be legújabb kötetét, az Egy napi járóföld címet viselő önéletrajzi írását, mely életének első harminc évét mutatja be. A születésnapon készített összeállítás következik, melynek elején az ünnepeltet, Dr. Kováts Dánielt hallják.
2019-12-22 |
Tanár vagy pedagógus? Esetleg tanár és pedagógus? A két fogalmat a köznyelvben szinonimaként használjuk, holott jelentéstartalmuk között nagyon sok különbség van. Aki azt mondja magáról, hogy pedagógus, annak ez hivatást jelent, aki viszont tanárként hivatkozik magára, annak ez szakma – legalábbis Héjjas Györgyi szerint, aki 30 éve van a pályán.
2019-10-15 |
Tőzsér József a Debreceni Egyetem egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese, az ÁOK Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet intézetvezető egyetemi tanára 7 évesen kezdett el zongorázni.
2019-06-17 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt