Több száz tagot számlát az egykori Országos Református Tanáregyesület, amelyet 120 éve alapítottak, azonban nem működhetett csak az 1950-es évekig. 30 éve indult újra az egyesület kissé szerényebb körülmények között és létszámmal. Ma a több ezer református pedagógus közül mintegy 200 fő a tagja.
2023-04-27 |
Az alapítás 120. és az újjáalakulás 30. évfordulóját a koronavírus világjárvány miatt eddig nem tudták méltó módon megünnepelni, erre ad alkalmat a mostani találkozó. Ugyanakkor arra is, hogy a hazai és határon túli magyar egyházi oktatási-nevelési intézmények munkatársai tájékozódjanak az őket érintő aktuális kérdésekről, egyebek mellett például a készülő új pedagógus státusztörvényről.
2023-04-20 |
Bár az iskolai tantárgyak darabokra szedik a világot, az élet mégsem tantárgyakból áll, ezért évtizedek óta saját óráin az életre neveli tanítványait Pecze János képzőművész-tanár, mesterpedagógus, a gönci Károlyi Gáspár Általános Iskola nyugalmazott igazgatója.
0:00
0:00
2023-03-30 |
Tóth Mariann, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium matematikatanára is átvehette 10 természettudományokat tanító középiskolai kollégájával a Pécsi Eszter tanári díjat.
2022-12-09 |
Hallottak már olyan demonstrációról, ahol együtt imádkoztak a résztvevők? Az egyházi iskolák tanárai által szervezett Tanárballagás pont ilyen volt. Csepregi András evangélikus lelkész azért imádkozott, hogy a pedagógusok találjanak sok örömet a hivatásukban.
2022-11-27 |
Augusztus 20-a alkalmából adták át a kitüntetéseket Budapesten, a díjazottak között megyénkben élők munkáját is elismerték. Velenyák János, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetését a Pesti Vigadóban vehette át.
2022-08-26 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület a kerületben működő általános és középiskolák ének-zene tanárainak szakmai napot szervezett február 4-re. Az alkalom a Debreceni Református Kollégium Szenci Molnár Albert-termében zajlott. A szakmai továbbképzés házigazdája Arany János egyházzenei igazgató volt.
2022-02-08 |
Jól kezdődött az idei tanév, hiszen jelenléti oktatásban vehetnek részt a diákok és a pedagógusok egyaránt. A tanárhiány viszont még sajnos nem megoldott. Azért új megoldás született, hogy pedagógiai asszisztenseket képeznek majd technikumokban, ezzel segítve azt, hogy a pedagógusok tehermentesítve legyenek az iskolákban. A részletekről Molnár Zoltánt a Pedagógus Szakszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökét kérdeztük.
2021-09-25 |
Négy hétig tervezte útját, majd tíz nap alatt csaknem 1200 kilométert megtéve járta végig stoppal Pál apostol missziói útjának helyszíneit Görögországban és Macedóniában Szűcs M. Sándor tiszafüredi vallástanár. Volt, hogy olyan görög vette fel, aki azt mondta, ő is olvassa a Bibliát, de nem is tudta hogy néhány kilométerre lakik egy olyan helytől, ahol Pál is megfordult.
2021-09-16 |
Aranydiplomát vehetett át az elmúlt hét végén Dr. Hanusz Árpád, aki a mai napig aktívan dolgozik, hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Falusi Turizmus Szervezetének az elnöke. A páratlan turisztikai életútról, a fesztiválokról, a megyei turizmus fellendüléséről és az egyetemi képzésről is beszélt rádiónknak.
2021-09-08 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt