Az Abaúj turizmusában szerepet játszó szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek összefogását elősegítő konferenciát és képzést szervezett az ABA Turisztikai Közhasznú Egyesület Telkibányán. A rendezvény témája a hazai turizmus, ezen belül a vidéki turizmus lehetőségei, jövőbeli trendjei, együttműködési és üzleti esélyei és gyakorlati megoldásai voltak. A konferencia képzéssel egészült ki, melyre a két térség – Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vonatkozó területeinek döntéshozóit és szolgáltatóit hívták meg. Ott készült a következő összeállítás.
2020-10-27 |
A Magyarországi Református Egyház Országos Cigánymissziója munkatársai online szervezik meg október 9 és 11 között országos konferenciájukat. Minden évben Berekfürdőn zajlik a három napos megbeszélés, amelynek keretében az eszmecserék mellett, dicsőítések, bizonyságtételek és előadások is elhangzanak. Most a kiscsoportos beszélgetések kivételével szinte minden az online térben valósul meg. A videókat bárki meg és visszanézheti.
2020-10-10 |
„Holtomiglan?” - ez volt a címe annak a konferenciának, amelyet a miskolci Női Erőforrás és Karrierpont szervezett a miskolci Megyeházán. Az összejövetelt a Házasság Hete alkalmából tartották. Itt Házaspárbaj címmel tartott előadást Hangóné Birtha Melinda református lelkész.
2020-02-14 |
Idén is megrendezi évzáró konferenciáját a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A rendezvény keretében hazai előadók, szakértők közreműködésével elemzik a magyar zöldség-gyümölcs kertészeti ágazat éves teljesítményét november 28-án és 29-én.
2019-11-29 |
„Az érték összeköt” címmel két napos rendezvényt tartottak a miskolci Hermann Ottó Múzeum szervezésében. Az első napon a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége közgyűlését tartották a miskolci városháza dísztermében.
0:00
0:00
2019-11-29 |
Mert egy a kenyér… - Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot rendezett a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem a Debreceni Református Kollégiumban a közelmúltban.
0:00
0:00
2019-11-21 |
„Felelősséggel együtt az úton” – ezzel a címmel rendeztek konferenciát lelkészeknek és presbitereknek a miskolci Lévay József Református Gimnázium Sportközpontjában. A résztvevők a gyülekezetek és iskolák életéről, illetve a Tiszáninneni Református Egyházkerületben megvalósult beruházásokról hallhattak előadásokat.
2019-11-20 |
Vidéki életképek Magyarországról és Erdélyből az 1960-as-70-es évekből címmel rendezett konferenciát a Bölcsészettudományi Kutatóközpont, valamint a Nemzeti Emlékezet Bizottságának Vidéktörténeti Témacsoportja a Sárospataki Református Teológiai Akadémián. A Kutatócsoport munkájának egy részét bemutató rendezvényről már hallhattak összefoglalót, most pedig három előadóval beszélgetünk.
2019-11-14 |
A legvidámabb barakk? Vidéki életképek Magyarországról és Erdélyből az 1960-as-70-es évekből címmel rendezett konferenciát a Bölcsészettudományi Kutatóközpont, valamint a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a Sárospataki Református Teológiai Akadémián. Az esemény részleteiről Horváth Gergely Krisztián társadalomkutatót, a vidéktörténeti témacsoport vezetőjét, szervezőt hallják.
0:00
0:00
2019-11-12 |
A gyülekezetek testi és lelki egészségével foglalkozik a Békési és a Csongrádi Református Egyházmegyék Presbiteri Szövetségeinek közös konferenciája, amelyet november 16-án Szegeden rendeznek meg. A konferencia vendége lesz a Brassói Egyházmegye Presbiteri Szövetségének alelnöke, Nagy Éva is, aki a Bukaresti Calvineum, azaz a román főváros magyar református gyülekezetének gondnoka is. Ő is mesél majd a sajátos presbiteri feladatokról, amelyekkel a Kárpátokon túl kell szembenézniük. A konferenciára november 10-ig várják a jelentkezőket, nem csak a két szervező egyházmegyéből. A részletekről a konferencia főszervezőjét, Nemes Gábort, a Presbiteri Szövetség Csongrád megyei szervezetének elnökét kérdeztük.
2019-11-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh