Hasznos heteket töltött el az elmúlt évben Ecuadorban a Nyíregyházi Egyetem három oktatója. prof. dr. Szabó Sándor egyetemi oktató hangsúlyozta, a fő tervük az volt, hogy az Erasmus+ mobilitási pályázat céljainak nagy részét teljesíteni tudják.
2023-01-17 |
Patyán László évtizedek óta kutatja ezt a területet, oktatja azokat a szakembereket, akik részt vesznek az idősek ellátásában és maga is dolgozott szociális területen. 2022 szeptemberétől a Sárospataki Református Teológiai Akadémia oktatója.
2022-12-23 |
Európai gondozáspolitikák jellemzői és változásai – ezzel a címmel tartott előadást a Kollégiumi esték sorozatban Patyán László a Sárospataki Református Teológiai Akadémia főiskolai docense. Ezen belül főleg az idősgondozás legfontosabb kérdéseit járta körbe az előadó. Patyán László bár korábban óraadóként már részt vett a teológia oktatási tevékenységében, idén szeptembertől már főállású oktatója az intézménynek.
2022-10-20 |
Azok a személyek és szervezetek kaptak kitüntetést, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel Miskolc hírnevét.
2022-05-25 |
70 éves Jávor András, aki Debreceni Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát 1976-ban. Egyetlen munkahelyén, a Debreceni Egyetemen végigjárta a ranglétrát, tanársegédből lett professzor, emellett részt vállalt az intézmény irányításában is, először oktatási rektor-helyettesként, majd általános rektor-helyettesként, ma rektori főtanácsadó.
0:00
0:00
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Bánhidi Olivér okleveles vegyészmérnök, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara Kémiai Intézetének nyugalmazott címzetes egyetemi tanára az analitikai kémia területén elért tudományos eredményei, valamint a Miskolci Egyetemen folytatott több évtizedes oktatói tevékenysége elismeréseként.
2021-09-25 |
Szakképzésért díjjal tüntették ki Bekéné Zelencz Katalint, a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium oktatóját. Az elismerést a napokban vette át Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől. Bekéné Zelencz Katalin az újhelyi technikum egészségügyi szakoktatója, 2006 óta dolgozik az intézményben. Oktató tevékenysége mellett egészségnevelési koordinátor, s rendszeresen szervez tanulásmódszertani előadásokat a környék iskoláiban.
2021-08-24 |
Dr. Jenei Péter, református vallásoktató, nemrég érkezett a Nyíregyháza-városi Református Egyházközségbe, hogy főként az evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban teljesítsen szolgálatot. Annak ellenére, hogy lelkész családban nőtt fel, nem volt egyszerű meghoznia a döntést, hogy vallástanár lehessen.
2020-10-23 |
A sárospataki díjazott főiskolás évei alatt a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium tagja volt, ma pedig többségében roma gyerekeket oktat, és minden erejével azon van, hogy sikeres életpályát alapozzon meg számukra.
2020-07-08 |
Tanár vagy pedagógus? Esetleg tanár és pedagógus? A két fogalmat a köznyelvben szinonimaként használjuk, holott jelentéstartalmuk között nagyon sok különbség van. Aki azt mondja magáról, hogy pedagógus, annak ez hivatást jelent, aki viszont tanárként hivatkozik magára, annak ez szakma – legalábbis Héjjas Györgyi szerint, aki 30 éve van a pályán.
2019-10-15 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt