Sok a hasonlóság az emberi társadalom és a hangyák bonyolultan szervezett világa között. Dr. Lőrinczi Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa évek óta hangyákkal végez kutatásokat, melyek fő célja, hogy tovább bővüljön az ismeretanyag.
0:00
0:00
2023-02-08 |
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán 10 évvel ezelőtt alakult meg a Lippai Balázs Roma Szakkollégium. A képzésben részt vevő szakemberek olyan extra ismereteket tesznek a karon folyó szakirányú alapképzésekhez, mellyel az itt végzett hallgatók saját környezetükbe visszahelyezkedve tudnak helytállni a gyermeknevelés, fejlesztés terén.
2022-05-20 |
A társadalmunk már régen találkozott hasonló méretű világjárvánnyal. A következő riportban Török Zsuzsanna kulturális antropológus és mester oktatóval beszélgetünk, arról, hogy sok téren megváltoztatta a társadalmak életét ez a járványügyi helyzet. Érdekesen hat ránk az, hogy a home office vagy akár a digitális oktatás által beengedjünk másokat a privát szféránkba. A kulturális közeledések megszűnése (puszi, kézfogás), a távolságtartás vajon meddig marad velünk? Végezetül pedig becsempészünk egy kis humort a mémek segítségével a már szürke hétköznapokba.
2020-05-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt