Az Országos Református Cigánymisszió a lelkipásztori hivatás évéhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett „Az én lelkipásztorom”- címmel. A feladat, hogy úgy jelenítsék meg a lelkészüket, ahogyan ők látják. A rajzokat két korcsoportban lehet beküldeni augusztus 10-ig és augusztus 24-én már át is vehetik elismeréseiket a díjazottak. Ignácz Andrea szociológust, a Cigánymisszió munkatársát, a HEKS által támogatott gyülekezeti programok koordinátorát hallják.
0:00
0:00
2023-06-27 |
A kollégium egyre ismertebb különböző körökben, ezt mutatja az is, hogy a két helyre öten jelentkeztek. Az intézményben is érvényesek azok a takarékossági intézkedések, melyeket a drasztikusan megemelkedett energiaárak tettek szükségessé. ám mindez nem befolyásolja az előre eltervezett programokat, képzéseket.
2023-02-12 |
A találkozó témája a „Menjek, vagy ne menjek?” – Hivatás és küldetés: a lelkészi szolgálat lehetőségei a cigány közösségekben. A háromnapos képzésre február végéig várják a jelentkezéseket a cigánymisszió honlapján. A részvétel ingyenes, a költségeket a Református Szeretetszolgálat finanszírozza. Sztojka Szabinát, a Cigánymisszió vezetőjét, a Református Szeretetszolgálat.
2023-02-08 |
A Református Szeretetszolgálat Felzárkózási Osztálya keretein belül működő Országos Református Cigánymisszió idén szeptemberben is elindítja keresztyén közösségfejlesztő munkatársképzését „Együtt-egymásért”- címmel.
2022-08-12 |
Tavaly jelenléti és online formában is találkozhattak a jövő hallgatói az itt zajló programokkal és jelenlegi kollégistákká, idén már csak személyesen lehetett ellátogatni az intézménybe.
2022-05-23 |
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán 10 évvel ezelőtt alakult meg a Lippai Balázs Roma Szakkollégium. A képzésben részt vevő szakemberek olyan extra ismereteket tesznek a karon folyó szakirányú alapképzésekhez, mellyel az itt végzett hallgatók saját környezetükbe visszahelyezkedve tudnak helytállni a gyermeknevelés, fejlesztés terén.
2022-05-20 |
A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság a Belügyminisztérium támogatásával meghirdette a következő évi roma nemzetiségi pályázatokat, erről tájékoztatták az érintetteket a Mátészalkai Fejlesztési Központ előadótermében.
2021-10-22 |
Az idén 10 éves Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózata újabb kiemelkedő programra készül. A jubileumot már eddig is több nagy rendezvénnyel tették emlékezetessé, e sorozat folytatásaként Rómába, a Vatikánba látogat a hálózat delegációja.
2021-10-07 |
A Szakkollégium szoros kapcsolatban és együttműködésben dolgozik a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat minden tagjával. A hálózat 10 éve kezdte működését.
2021-09-23 |
A Roma/képmás – Cigány/másképp című pályázat célja az volt, hogy roma és nem roma alkotók egyaránt teret kapjanak arra, hogy sajátos szemszögből mutassák be a cigányság életét, elősegítve ezzel a társadalmi befogadást.
2021-09-17 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt