2017-ben indult és most ért a végéhez a Tiszántúli Református Egyházkerület „Orando et Laborando - Imádkozva és dolgozva” című nagyszabású pályázati projektje. A másfél milliárd forintos beruházás-sorozathoz uniós forrásból, a GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretéből, az „Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése" kiírásból nyertek támogatást.
2023-02-06 |
A kálvini reformáció meghonosításában, elterjesztésében, Debrecen és a térség egyháztörténeti-kulturális szerepének kirajzolásában meghatározó szerepe volt a Tiszántúl első református püspökének. Mindössze 40 évet élt, de munkássága olyan gazdag, hogy bőven van mit felmutatni belőle az utókornak. Ezt szolgálják a Melius Emléknapok eseményei, amelyek közt a szűkebb tudományos körnek és nagyközönségnek szóló rendezvények is helyet kaptak.
2022-12-03 |
Két zenés-irodalmi programra várja az érdeklődőket vasárnap délután a Tiszántúli Református Egyházkerület. A Debreceni Református Kollégium Dísztermében november 20-án 15 órától „Fényút” címmel Pilinszky János három meséjének megzenésített, vetítéssel kísért előadását mutatja be művész társaival Újhelyi Kinga Jászai-díjas színésznő.
2022-11-18 |
Olyan templomok például, amelyek építési idejük, szerkezetük vagy hitéleti szerepük miatt országos, sőt nemzetközi szinten is jelentős értéknek számítanak. Az elmúlt évben szerencsére különböző pályázati források felhasználásával olyan fejlesztéseket, beruházásokat sikerült megvalósítani, amelyek hozzájárultak ezeknek a műemlékeknek a megőrzéséhez, helyreállításához. Ezekről számolt be Virányi Zsolt építész, az egyházkerület műemléki tanácsosa.
2022-01-06 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület Cikluszáró egyházkerületi közgyűlése október 17-én szombaton volt a debreceni Kölcsey Központ nagytermében. A jelenlévők meghallgathattak 31 különböző jelentést és beszámolót a Tiszántúli Református Egyházkerület életéből: többek között a misszió, a diakónia, a tanügy, a Hirdesd az Igét! program, a külügy és az építészet területéről.
2020-10-20 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt