Akár egy Oscar-gálán is lehettünk volna, olyan ováció fogadta Karikó Katalint, amikor megérkezett a Szegedi Tudományegyetemre, ahová annak kapcsán hívták meg, hogy október másodikán kiderült, ő és Drew Weissman kapták a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat megosztva azokért a biokémiai felfedezésekért, amelyek lehetővé tették egy hatékony mRNS-alapú vakcina kifejlesztését a COVID-19 ellen.
2023-10-17 |
Dr. Papp Éva geofizikus, sarkkutató Sátoraljaújhelyen vendégeskedett, a Határtalan Örök Értékeinkért Alapítvány meghívására. 1988-ban költözött ki férjével és kisgyermekükkel Ausztráliába, egy évre, majd az egy évből 30 lett, hiszen olyan különleges kutatási feladatokkal bízták meg, mint az Antartktisz egyre vékonyodó jégtakarójának jégradaros vizsgálata.
2022-05-29 |
A testület célja, hogy a tudományos osztályokkal és az MTA testületeivel szorosan együttműködve részt vegyen a szervezet tudományos tevékenységében, valamint itthon és külföldön képviselje a fiatal kutatók közösségét.
2022-05-18 |
A Magyar Tudomány, az MTA hivatalos lapja 2020. februári számában beszámol egy tekintélyes nemzetközi tudományos folyóirat elemzésről, amiben megnevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Ha ezekben rákeresünk a „Miskolc” szóra, akkor egy nevet találunk Kaptay György professzorét, aki a Miskolci Egyetem Anyagtudományi karán, ezen belül a nanotechnológiai részlegen dolgozik, és aki a legfrissebb kimutatásban az összes itthoni magyar kutató között a 38. helyen, az anyagtudományi területen dolgozó itthoni magyarok között pedig a 3. helyen áll.
2020-03-18 |
Tudománytörténeti kiállítás nyílt a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A Pálfi György nyugalmazott egyetemi oktató által összeállított, a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is támogatott vándorkiállítást dr. Rózsa György főlevéltáros nyitotta meg.
2019-11-08 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt