A két hetes intenzív továbbképzés keretében 20 mesterkurzus közül választhattak az érdeklődők. Ezúttal is felállt a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, melynek debreceni hangversenyét július 23-án hallhatják a Kölcsey Központban Vásáry Tamás karmester vezényletével. A Világzenekar ezután Pécsen a Püspöki Palota udvarán majd Budapesten a Zeneakadémia Nagytermében koncertezik.
2022-07-22 |
A testület célja, hogy a tudományos osztályokkal és az MTA testületeivel szorosan együttműködve részt vegyen a szervezet tudományos tevékenységében, valamint itthon és külföldön képviselje a fiatal kutatók közösségét.
2022-05-18 |
Teleki József Akadémiai Klub néven alakult új tudományos szervezet Sárospatakon a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, valamint a Tokaj-Hegyalja Egyetem közös szervezésében.
2022-03-06 |
Az ülés előtt Kaptay György a területi bizottság elnöke elmondta: rendezvényeik online is követhetőek, de nyitva tartják az Akadémiai székházat, március 11-én a nemzeti ünnepet megelőzően hangversenyt is tartanak a díszteremben. Az elnök az előző évből kiemelte a Régiós Kutatások Csoport munkáját, és szólt arról, hogy programot hirdetnek az általános szaknyelv ápolására.
2022-02-24 |
Az évfordulók alkalmából a miskolci szervezet ünnepi konferenciát rendezett az Akadémiai Bizottság székházában.
2021-11-04 |
Az oktatás célja, hogy az érdeklődők, a középiskolások és felnőttek lehetőséget kapjanak arra, hogy online bekapcsolódhassanak egy, vagy akár több egyetemi kurzusba is, így ha csak átmenetileg is, de „akademistává” váljanak. A részletekről Prof. Dr. Kaptay György a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának elnöke számol be rádiónknak.
2021-02-06 |
Új rektor irányításával kezdte meg a koronavírus járvány miatt egyébként is különleges tanévet a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. A jövőbeni tervekről, az elkezdődött tanév kihívásairól, valamint a református felsőoktatás küldetéséről beszélgettünk Enghy Sándor professzorral.
2020-09-09 |
"A keresztyén ember reménységgel tekint a jövőre. Ezen oknál fogva - a jelen körülményei ellenére - szeretettel várjuk mindazokat, akik lelkészi, hitoktatói vagy más egyházi hivatást szeretnének választani. Intézményünkben ettől az évtől kezdődően lehetőség van online formában is felvételire jelentkezni. Az online jelentkezési határidő április 30."
2020-04-01 |
Elkezdődött a második félév a Szépkorúak Akadémiáján. A résztvevők többek között az univerzumról, a népbetegségekről, gyógynövényekről, a Bükk hegység földtanáról, a műanyagokról valamint az Európai Unióról is hallhatnak előadásokat. A tavaly ősszel kezdődött tanévben Miskolc mellett nagyon sokan érkeztek Mezőkövesd, Mezőkeresztes környékéről is. Az időseknek meghirdetett szabadegyetemet a Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány indította el 2009-ben azzal a céllal, hogy megismertesse a Miskolci Egyetemet a szépkorúakkal.
2020-03-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt