Új rektor irányításával kezdte meg a koronavírus járvány miatt egyébként is különleges tanévet a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. A jövőbeni tervekről, az elkezdődött tanév kihívásairól, valamint a református felsőoktatás küldetéséről beszélgettünk Enghy Sándor professzorral.
2020-09-09 |
"A keresztyén ember reménységgel tekint a jövőre. Ezen oknál fogva - a jelen körülményei ellenére - szeretettel várjuk mindazokat, akik lelkészi, hitoktatói vagy más egyházi hivatást szeretnének választani. Intézményünkben ettől az évtől kezdődően lehetőség van online formában is felvételire jelentkezni. Az online jelentkezési határidő április 30."
2020-04-01 |
Elkezdődött a második félév a Szépkorúak Akadémiáján. A résztvevők többek között az univerzumról, a népbetegségekről, gyógynövényekről, a Bükk hegység földtanáról, a műanyagokról valamint az Európai Unióról is hallhatnak előadásokat. A tavaly ősszel kezdődött tanévben Miskolc mellett nagyon sokan érkeztek Mezőkövesd, Mezőkeresztes környékéről is. Az időseknek meghirdetett szabadegyetemet a Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány indította el 2009-ben azzal a céllal, hogy megismertesse a Miskolci Egyetemet a szépkorúakkal.
2020-03-10 |
Ezúttal is több száz 50 és 85 év közötti hallgató ül be az előadásokra a Kollégium Oratóriumában. Az elmúlt évekről és az aktuális félévről az akadémia vezetőjét Vitéz Ferencet kérdeztük.
2019-11-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh