A nyitást szeptember 12-re, az idei bélesfesztivál idejére tervezik. Most még ugyan leginkább egy raktárhoz hasonlít a leendő cigándi retrómúzeum beltere. Hamarosan azonban helyükre kerülnek a használati tárgyak, a televíziók, rádiók, bútorok és belecsöppenhetünk majd az ötvenes-hatvanas évek világába. Az bemutatásra váró eszközöket a település lakóitól igyekeznek összegyűjteni a szervezők. Oláh Krisztián polgármester ígérete szerint egy rendkívül látványos, interaktív kiállítás alakul majd ki, ami újabb érdekes elemmel bővíti a Bodrogközi Múzeumporta egyébként is egyre több látogatót vonzó kínálatát.
2020-07-01 |
Honlapjukon például virtuális tárlaton vehetünk részt, de aktívan használják a közösségi médiát és a legnépszerűbb video-megosztó oldalt is. Bár látogatókat nem fogadnak, a munka nem állt meg, a múzeum főépületének felújítása ugyanis folyamatosan zajlik és vannak tervek a jövőre nézve is. Hegedűs Anitával, a múzeum sajtóreferensével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2020-04-26 |
Honlapjukon az olvasósarok fülre kattintva Kazinczy és Széphalom címmel olvashatnak az érdeklődők az 1831-es kolerajárványról, a széphalmi örökségről, de találnak szemelvényeket a nyelvhasználat és anyanyelvpedagógia témakörében is. A közösségi oldalukon pedig online versmondó versenyt és versíró pályázatot hirdettek.
2020-04-12 |
Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása: zajlik a tetőcsere, a hátsó homlokzat felújítása, a benti új kiállítóterek kialakítása; a Vár és Kőtárban pedig új fűtési rendszert építettek ki.
2020-03-12 |
Dimenziók címmel nyitotta meg országos tárlatát Szegeden a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete. A Dimenziók szervesen illeszkedik a MAOE korábbi tematikus kiállításainak sorába. A beérkezett alkotások plakátokon jelentek meg. A hajdú-bihari művészek beküldött alkotásainak eredetijéből pedig a Debreceni Református Kollégium Múzeumában nyílt kiállítás, amely december végéig látható.
0:00
0:00
2019-12-14 |
Juhász Gábor festőművész kiállítása nyílt meg a sátoraljaújhelyi Zemplén Galériában. A kiállítótérben megelevenedik a zempléni táj, hegyek, erdők, patakok, s néhány csendélet.
2019-11-12 |
Tudománytörténeti kiállítás nyílt a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A Pálfi György nyugalmazott egyetemi oktató által összeállított, a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is támogatott vándorkiállítást dr. Rózsa György főlevéltáros nyitotta meg.
2019-11-08 |
Egyedülálló és rendhagyó kiállítás-sorozatnak ad otthont a Nyíregyházi Törvényszék a Kelet-Magyarország megyei napilappal együttműködve. Az ítélkezéshez kötődő tárgyi emlékeket és a megye bíróságainak múltját bemutató tárlat október 29-ig látogatható – mondta Dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke. A vándorkiállítás a vidéki bíróságokon, Fehérgyarmaton, Mátészalkán, Nyírbátorban, Vásárosnaményban és Kisvárdán is látható lesz a közeljövőben. Pénteken egy szakmai konferenciát is tartottak a Törvényszéken.
2019-10-21 |
Bábfigurák, ezek megálmodott tervrajzai, a bábu és mozgatójának fotói, képzeletgazdag gyermekrajzok, a nézői tekintetet megörökítő pillanatképek várják a látogatókat a labirintus szerűen kialakított kiállítótérben.
2019-05-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh