A tuzséri református gyülekezet szerves része a település életének, mert bár ők is küzdenek azzal, hogy miként emeljék a világjárvány előtti szintre a templomba, az Istentiszteletre járók számát, azért sokféle tevékenységben részt vesznek az egyháztagok.
2022-11-12 |
Lónyay Menyhért halálával nem ért véget az országrész, Tuzsér és a tuzséri egyházközség támogatása, segítése. Bodnár Róbert lelkipásztorral folytatjuk azt a beszélgetést, amelyet annak apropóján készítettünk, hogy a csaknem 20 éve Tuzséron szolgáló lelkész a napokban Budapesten, a Ráday Házban emlékezett meg több más előadó mellett a Lónyayakról, kiemelve a család egyházban, a református egyházban betöltött szerepét.
2022-11-12 |
Lónyay Menyhért és a református egyház – ezzel a címmel szervezett konferenciát a Tuzsér Községért Közalapítvány és a Dunamelléki Református Egyházkerület emlékezve arra, hogy Lónyay Menyhért 138 évvel ezelőtt éppen egy egyházi közgyűlésen hunyta le szemét örökre. Hogy hogyan kapcsolódott a Lónyay család és maga Lónyay Menyhért a református egyházhoz és a Lónyay év programsorozatát összeállító Tuzsér községhez, arról Bodnár Róbert lelkipásztort halljuk.
2022-11-09 |
Klicsu Ferenctől, a Tuzsért Községért Közalapítvány elnökétől, Tuzsér alpolgármesterétől a Lónyay év további programjait sorra vettük, hiszen az alkalmi Lónyay-bélyeget július elsején bocsátották ki, a mögöttünk hagyott héten zajlott a Kárpátfeszt, vagyis minden, ami kultúra – a tuzséri Lónyay-kastélyban a ránk következő héten pedig lovagok szállják meg a kastélyt. Aki érdeklődik a Lónyay család története iránt, bekapcsolódhat a nyári egyetem programjaiba, amely július 25-én a tuzséri református templomban Istentisztelettel kezdődik.
2022-07-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt