A sorozat egymásra épülő témákból állt össze, kezdődött a párkapcsolatépítéssel, majd házasság, gyermekvállalás, családi konfliktuskezelés és végül az elengedés volt a téma.
2020-09-16 |
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár egy uniós projekt keretében konténerkönyvtárat működtet, amely Debrecen lakosságát, közösségeit hivatott szolgálni. A kezdeményezés egyedülálló Magyarországon, és európai viszonylatban is érdeklődés mutatkozik iránta.
2020-08-14 |
Május közepén a pandémiás enyhítésnek köszönhetően már birtokba vehették a hívek az új örökösföldi Református Templomot. A Nyírségi Református Egyházmegye június 20-án megtartott éves rendes közgyűlésén arról is döntött, hogy 2021. január 01-től leválva a Nyíregyháza Belvárosi gyülekezettől önálló működési státuszt kaphat az évek óta formálódó közösség. Változás, hogy július 1-től - igazodva a vasárnapi Istentiszteleti rendhez - 9 óra helyett 10.30 órakor kezdődik az istentiszteletet
2020-07-05 |
Úrvacsorázzunk közösen húsvétkor - javasolja a református egyház Elnökségi Tanácsa. Azt kérik, hogy húsvétvasárnap 9 órakor a reformátusok, akik most nem tudnak templomba menni, kapcsolódjanak be a Duna Televízión sugárzott ünnepi istentiszteletbe, amit a budahegyvidéki református templomból közvetítenek. Kérik a gyülekezeti tagokat, hogy otthon készítsenek elő kenyeret és bort, majd úrvacsorázzunk együtt Kárpát-medence szerte.
2020-04-10 |
A járványügyi veszélyhelyzetben, a kijárási korlátozások és az önkéntes karantén idején egyre inkább felértékelődnek azok az internetes közösségek, ahol a hasonló érdeklődésű emberek virtuálisan találkozhatnak, megoszthatják élményeiket, megélhetik az egymáshoz tartozást. Az egyik leghasznosabb terület, ahol ilyen karantén közösségek szerveződnek: a gasztronómia. Sokan osztják meg bevált receptjeiket, kedvenc ételeiket. Ezen belül is különleges helyen szerepel az eredeti, kovásszal készülő kenyér, ami akár a rendkívüli állapot szimbóluma is lehet. A boltokból hamar elfogyott az élesztő, de a jó kenyérhez nincs is rá szükség, csak lisztre, vízre és időre – vallja Szabadfi Szabolcs pékmester, aki annak idején Debrecen kenyerét is elkészítette. A koronavírus miatti elzártságban közösségi oldalán szervezett csoportot, amelyhez több tízezer „kovászcimbi” csatlakozott.
2020-04-08 |
Összefogásra és segítségnyújtásra ösztönöz a közösségi médiás csoporthálózat, amit a nyíregyházi születésű Kővári Bence hozott létre Facebookon. A fiatalember a közösségi oldalán azt írta: A koronavírus ellen nem csak globális, de helyi szinten is mindannyiunknak küzdenie kell.
2020-03-27 |
Ötödik alkalommal rendezték meg a Polgármesterek és Egyházi Vezetők Határokon Átnyúló Találkozóját Pusztafalun. A találkozó legfontosabb célja a kapcsolatépítés, a közösségfejlesztés, a magyarság megmaradásának segítése. Az eseményen a helyi lelkipásztorral, az ünnepi Istentiszteleten igét hirdető partiumi lelkésszel és a kárpátaljai Tiszakeresztúr polgármesterével beszélgetett Jászter Beáta.
2020-03-10 |
A nyírbátori református templom Magyarország legnagyobb későgótikus református temploma. Kétezer fős gyülekezeti közösségéből kiemelkedik a 35 főt szolgáló Bethlen Kata Református Nőszövetség, akik az egyházközség lelkét jelentik. A nyírbátori református közösség fontosnak tartja a fiatalok felé fordulást, nem véletlen, hogy szárnyaik alatt működik egy református óvoda és általános iskola. Mindezekről Fazekas Ferenc Sándorral, a Nyírbátori Református Egyházközség lelkipásztorával beszélgetettünk.
2020-01-19 |
Miközben a gyerekek apró ajándékokat készítenek Karácsonyra, bevált praktikákkal, tanácsokkal segítik a szülőket a gyermeknevelésben.
2019-11-20 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt