Hálaadó istentiszteletet tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Zilizen abból az alkalomból, hogy megújult a református templom, a gyülekezeti ház és a parókia. A rekonstrukciós munkálatok 7 évvel ezelőtt kezdődtek állami és egyházi támogatással. De a helyi gyülekezet is oroszlánrészt vállalt a felújításból.
2023-11-08 |
Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, s az európai összefogás szép példájaként lett ez a dátum az európai közösségben az Áldozatok napja, amihez Magyarország 1993-ban csatlakozott.
0:00
0:00
2023-02-24 |
A magyar kultúra napja, a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi műsort január 23-án, hétfőn délután a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban.
2023-02-06 |
A tuzséri református gyülekezet szerves része a település életének, mert bár ők is küzdenek azzal, hogy miként emeljék a világjárvány előtti szintre a templomba, az Istentiszteletre járók számát, azért sokféle tevékenységben részt vesznek az egyháztagok.
2022-11-12 |
A 40 millió forint pályázati támogatást az önkormányzat további kétmillióval egészítette ki. A beruházás a közfoglalkoztatási program keretében valósult meg. A közösségi csűr számtalan új lehetőséget kínál rendezvényeik lebonyolítására. Erre szükség is van, hiszen a hegyek között megbúvó Háromhutának ugyan mintegy 130 állandó lakosa van, mégis sok esemény helyszíne minden esztendőben
2022-10-12 |
A dunántúli gyülekezet emellett hónapok óta fizikai segítséget is nyújt, egy budapesti menekülteket ellátó otthont támogattak élelmiszerekkel és tárgyi adományokkal is.
2022-06-15 |
Már egyre inkább elhagyjuk a koronavírus kitudja hányadik hullámát. Miskolcon az Alsóvárosi Református Egyházközségben is számos jel utal arra, hogy a vírus enyhül. Egyre többen mernek ugyanis közösségbe menni, istentiszteletre.
2022-03-15 |
A különleges terem többek között nemzetközi filmesteknek ad otthont, közösen, egy tanulósarokban készülhetnek itt a hallgatók, valamint a további programokról és a rendelkezésükre álló mobilitási lehetőségekről is tájékozódhatnak majd innen az egyetem hallgatói és dolgozói egyaránt. Emellett a közösségi tér célja, hogy segítsen beilleszkedni a Nyíregyházi Egyetemre érkező külföldi hallgatóknak.
2022-03-08 |
Az eseményre új csoportok is érkeztek, Hejőkeresztúrról, Aszalóról és Ónodról. A programban harminc új mentor kezdi meg a munkáját. A diákok és a hallgatók most találkoztak először. Játékos programokon ismerkedhettek meg egymással.
2022-02-08 |
A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahol több százezer fényképet lehet ingyenesen böngészni, vagy letölteni, jó minőségben. Az eleinte pár ezer fénykép feldolgozását vállaló baráti kezdeményezésből mára rendkívül népszerű portállá bővült a gyűjtemény. Menedzsere, Török András nemrég Sárospatakon vendégeskedett, ahol bemutatta tevékenységüket. Az eseménynek a Művelődés Háza és Könyvtára Mozihelyisége adott helyet.
0:00
0:00
2021-10-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt