Az anyaországtól távol élő magyar kötődésű családok gyerekei számára létrehozott programot idén a koronavírus-járvány lefékezte, de most ismét várják az érintettek jelentkezését – közölte rádiónkkal az intézmény igazgatója.
2020-12-04 |
A fővárosból egyre több elképesztő esetről lehet hallani: egy utas azért szúrta meg késsel utastársát, mert az megkérte, hogy húzza fel az orrára is a szájmaszkját, míg egy másik buszon a sofőr kért meg egy nőt, vegyen fel szájmaszkot, amire a nő trágár, agresszív üvöltözésbe kezdett.
2020-11-19 |
A létesítmény megvalósításához szükséges 21 millió forintot pályázaton nyerte el a Kerekestelepi Református Egyházközség. Ezt megtámogatva az önkormányzat rendelkezésre bocsájtotta a szükséges területet.
2020-09-25 |
Csaknem egymilliárd forintból épül új tanuszoda Encsen. Az alapkőletétel okán megszervezett ünnepségen dr. Hörcsik Richárd a térség országgyűlési képviselője nyilatkozott rádiónknak.
0:00
0:00
2020-09-25 |
A sorozat egymásra épülő témákból állt össze, kezdődött a párkapcsolatépítéssel, majd házasság, gyermekvállalás, családi konfliktuskezelés és végül az elengedés volt a téma.
2020-09-16 |
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár egy uniós projekt keretében konténerkönyvtárat működtet, amely Debrecen lakosságát, közösségeit hivatott szolgálni. A kezdeményezés egyedülálló Magyarországon, és európai viszonylatban is érdeklődés mutatkozik iránta.
2020-08-14 |
Május közepén a pandémiás enyhítésnek köszönhetően már birtokba vehették a hívek az új örökösföldi Református Templomot. A Nyírségi Református Egyházmegye június 20-án megtartott éves rendes közgyűlésén arról is döntött, hogy 2021. január 01-től leválva a Nyíregyháza Belvárosi gyülekezettől önálló működési státuszt kaphat az évek óta formálódó közösség. Változás, hogy július 1-től - igazodva a vasárnapi Istentiszteleti rendhez - 9 óra helyett 10.30 órakor kezdődik az istentiszteletet
2020-07-05 |
Úrvacsorázzunk közösen húsvétkor - javasolja a református egyház Elnökségi Tanácsa. Azt kérik, hogy húsvétvasárnap 9 órakor a reformátusok, akik most nem tudnak templomba menni, kapcsolódjanak be a Duna Televízión sugárzott ünnepi istentiszteletbe, amit a budahegyvidéki református templomból közvetítenek. Kérik a gyülekezeti tagokat, hogy otthon készítsenek elő kenyeret és bort, majd úrvacsorázzunk együtt Kárpát-medence szerte.
2020-04-10 |
A járványügyi veszélyhelyzetben, a kijárási korlátozások és az önkéntes karantén idején egyre inkább felértékelődnek azok az internetes közösségek, ahol a hasonló érdeklődésű emberek virtuálisan találkozhatnak, megoszthatják élményeiket, megélhetik az egymáshoz tartozást. Az egyik leghasznosabb terület, ahol ilyen karantén közösségek szerveződnek: a gasztronómia. Sokan osztják meg bevált receptjeiket, kedvenc ételeiket. Ezen belül is különleges helyen szerepel az eredeti, kovásszal készülő kenyér, ami akár a rendkívüli állapot szimbóluma is lehet. A boltokból hamar elfogyott az élesztő, de a jó kenyérhez nincs is rá szükség, csak lisztre, vízre és időre – vallja Szabadfi Szabolcs pékmester, aki annak idején Debrecen kenyerét is elkészítette. A koronavírus miatti elzártságban közösségi oldalán szervezett csoportot, amelyhez több tízezer „kovászcimbi” csatlakozott.
2020-04-08 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt