Az I. világháború hőseire emlékeztek Sátoraljaújhelyen, a Hősök temetőjében. 104 évvel ezelőtt, november 11-én, 11 órakor írták alá az I. világháború végét jelentő fegyverszünetet. Ennek a napnak az emlékére, Újhelyben is 11. hó 11-én, 11 órakor kezdődött a megemlékező, rendhagyó történelem óra, melyet Pavlics Tamás, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön Börtönmúzeumának főelőadója tartott középiskolás diákoknak és más érdeklődőknek.
2022-11-17 |
Lónyay Menyhért halálával nem ért véget az országrész, Tuzsér és a tuzséri egyházközség támogatása, segítése. Bodnár Róbert lelkipásztorral folytatjuk azt a beszélgetést, amelyet annak apropóján készítettünk, hogy a csaknem 20 éve Tuzséron szolgáló lelkész a napokban Budapesten, a Ráday Házban emlékezett meg több más előadó mellett a Lónyayakról, kiemelve a család egyházban, a református egyházban betöltött szerepét.
2022-11-12 |
Tar Sándorra emlékezik áprilisban Debrecen. Az ezredforduló magyar prózájának egyik meghatározó alakját, életét és munkásságát „...az én országomban”címmel idézi meg a város.
2022-04-07 |
Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Doni Hősök Emléktúrát. A koronavírus-járvány miatt már 2021-ben is egyéni módon teljesítették a résztvevők a menettávokat. Így idén is azonos feltételek mellett, egyéni indulókként vehetnek részt a doni tragédia emléke előtt tisztelgők, azzal a kiegészítéssel, hogy immáron csak védettségi igazolvánnyal együtt lehet csatlakozni a rendezvényhez. A túrának nem lesznek hagyományos értelemben vett útvonalai, hanem a különböző térségekben menetelők csillagtúra jelleggel, egy-egy kijelölt kiindulópontról elindulva és oda visszatérve keresik fel az érintendő településeket. A zempléni emléktúra január 27-én indul, Mikóházáról.
2022-01-21 |
Életének 55. évében koronavírus fertőzésben elhunyt Váradi Sándorné, az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, a helyi gyülekezet presbitere. Váradi Sándorné részt vett az újfehértói református iskola megalapításában, amelyet az iskola 2012-es indulása óta vezetett. A következő percekben Váradi Sándornéra emlékezünk az intézményt fenntartó Újfehértói Református Egyházközség lelkészével, Baracsi Istvánnal.
2020-12-09 |
Együtt szólnak a harangok az egész Kárpát- medencében, ugyanis a Nemzeti Összetartozás Éve alkalmából a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa azt kérte, hogy május 22-én, a magyar reformátusok egységére, június 4-én pedig a trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve, szólaltassák meg harangjaikat a református templomok. A jelenlegi helyzetben különösen fontos üzenettel bír a közös harangozás.
2020-05-24 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt