Barnamedvét észleltek szombaton az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, a nemzeti park déli határának térségében, Kánó és Felsőtelekes települések között. Az állatot egy vadkamera fényképezte le.
0:00
0:00
2023-05-17 |
A vadhúsok, valamint az azokból készült termékek népszerűsítésének lehetőségeit járta körbe az a konferencia, amit a tizenegyedik alkalommal megrendezett mikóházi Vadkolbásztöltő Fesztivál keretében rendeztek meg.
2022-12-06 |
Az esemény a pandémia miatt tavaly elmaradt, idén viszont újra sokan voltak kíváncsiak a mikóházi programra. Összeállításunk elején Gógh Andrást, a hegyközi település polgármesterét hallják, aki a programok és a célok mellett a rendezvény lebonyolításához, valamint a pincesor látogatásához szükséges infrastruktúra fejlesztésől is beszélt rádiónknak.
2021-12-10 |
Megkezdődött az őzek násza, ilyenkor van a legtöbb vadbaleset az utakon. Hazánkban a becslések szerint mintegy 380 ezer őz él, évente csaknem ötezer őzet ütnek el a magyar utakon. Vendégünk a Miskolci Járási Hivatal Agrárügyi Osztályának főosztályvezetője, Vadász István, akivel a vadkár rendezésének módjáról beszélgetünk.
0:00
0:00
2019-07-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt