A tavalyi aszály, a háború és az ebből következő energiaválság kiszámíthatatlanná tette a baromfihúságazatot. Eközben Brüsszel azt tervezi, hogy jelentősen szigorítanának az állattartás feltételein. Ha ezek megvalósulnak, akkor az újabb csapás lesz az ágazatra nézve – fogalmazott el rádiónknak Csorbai Attila, a Magyar Baromfiterméktanács elnöke.
2023-03-29 |
A vadhúsok, valamint az azokból készült termékek népszerűsítésének lehetőségeit járta körbe az a konferencia, amit a tizenegyedik alkalommal megrendezett mikóházi Vadkolbásztöltő Fesztivál keretében rendeztek meg.
2022-12-06 |
2020 óta működtet Sátoraljaújhelyen húsfeldolgozó üzemet a Zemplén Gourmet 1889 Kft. Fontos célkitűzésük, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező üzem hírnevét visszaállítsák, valamint a tradicionális receptúrákra alapuló, sertéshúsból, marhahúsból és lóhúsból készült termékeikkel ismételten kivívják fogyasztók és kereskedő partnerek elismerését. Ennek érdekében az üzemben folyamatos fejlesztések és felújítások zajlanak. Az üzem egyik ügyvezető igazgatójával, Sivák Zsolttal beszélgettünk.
0:00
0:00
2021-03-27 |
Kampányt indított a sertés- és mangalica fogyasztás népszerűsítésének érdekében nagyböjt kezdetéig az Agrárminisztérium. Ugyan a koronavírus járvány mellett a mangalicahús ára stabil maradt, de a gazdáknak kétszer annyit kell dolgozniuk, hogy ugyan akkora mennyiséget tudjnak eladni mint korábban. A szakértő szerint ezek a kampányok azért is kiválóak, mert az emberek így megismerhetik a mangalicahús fogyasztás előnyeit.
2021-02-18 |
A magyarok átlagosan 35 és fél kilónyi baromfit fogyasztanak évente, fejenként – ezt mutatják a KSH hivatalos adatai. Így már jelenleg is ez a legnépszerűbb húsféle, de a csaknem 2600 hazai baromfitartó gazdaság így is jóval többet termel, mint ami az országban eladható. A koronavírus járvány ezt az ágazatot is sújtotta, az év első felében emellett a madárinfluenza is jelentős károkat okozott, különösen a vízi szárnyasoknál.
2020-11-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola