Az évfordulóra tervezett ünnepi rendezvénysorozat emlékzsinattal kezdődik, amelyet október 29-én tartanak a beregszászi református templomban. Az alkalmon hálát adnak az elmúlt 100 évért, megemlékeznek a Kárpátaljai Református Egyházkerület első püspökéről, Bertók Béláról.
2023-10-28 |
15. alkalommal szervezte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd elnevezésű programját, amely során mintegy15 000 önkéntes építette környezetét és közösségét.
0:00
0:00
2023-05-26 |
Több mint 1500 adag mosószert gyűjtöttek össze az adna.zsoltar.hu önkétesei, amelyet a zsibói reformátusokok keresztül juttatnak el a kárpátaljai Viskre. Itt az orosz-ukrán háború okozta nehézségek miatt mosodát indított az önkormányzat és a helyi református gyülekezet is, hogy gyakori áramszünetek ellenére is biztosított legyen a mosási lehetőség a kárpátaljai településen. A részletekről Szűcs M. Sándor vallástanárral, az Adna.Zsoltár.hu önkéntescsoportjának vezetőjével beszélgettünk.
2023-05-17 |
Asszonyok a békéért akciójuk keretében adták át és indították útnak első adományukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka, valamint Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke és a Kiss Kata zenekar névadó énekese Miskolcon, a vármegyeháza udvarán.
2023-03-30 |
A kárpátaljai reformátusok helyzetéről adott tájékoztatást a Sárospataki Református Teológiai Akadémián Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyház püspöke. A találkozón szó esett a jelenlegi, hosszú ideje működő oktatási együttműködés kiszélesítéséről, valamint a kárpátaljai magyar közösség további támogatásának lehetséges módjairól.
2023-03-23 |
Véget ért a Rákóczi Szövetség öt héten át tartó táborsorozata, amely keretében kárpátaljai magyar és ukrán gyerekeket láttak vendégül a szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborában. Az utolsó héten a két támogató, vagyis a Miniszterelnökség, valamint a MOL Új Európa Alapítvány vezetői is ellátogattak a táborba, hogy találkozzanak a fiatalokkal.
2023-02-20 |
Több mint 1280 kárpátaljai diáknak és tanárnak szervez táboroztatást a Rákóczi Szövetség január 16. és február 17. között, amit a Rákóczi Szövetség a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően valósíthat meg Sátoraljaújhelyen. Ez az idei első tábora a szervezetnek, ahová a nagyberegi és a munkácsi járásból érkeztek a vendégek.
2023-01-18 |
A pénzbeli felajánlások mellett tanszereket, kreatív foglalkozásokhoz kellékeket, játokokat, gyermek takarókat, gyermekruhát, tartós élelmiszert valamint tisztítószereket gyűjt közös akciójában az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, a Katolikus Karitász és a Miniszterelnökség.
2022-11-18 |
23 millió forint értékű rakománnyal, fertőtlenítőszerekkel, és tartós élelmiszerekkel indult útnak az elmúlt héten a Vöröskereszt Borsod megyei szervezetének kamionja.
2022-08-17 |
A szövetség fennállása óta kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencei magyarság segítését, ezért szoros kapcsolatban áll több egyházi és civil szervezettel, így a debreceniekkel is. A szervezet az összegyűlt támogatásokat kiterjedt és megbízható hálózatán keresztül, aktuális és konkrét igények alapján továbbítja a rászorulókhoz. Az adományokat a KÉSZ számlaszámára várják, a közlemény rovatban kérik feltüntetni, hogy Kárpátaljának.
2022-07-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt