A régi parókia épületét újították fel és rendezték be a kisgyermekek számára Nagykállóban, ahol novembertől 24 bölcsődés korú gyermek ellátásáról tud gondoskodni majd a református egyházközség. Mintegy 300 millió forintból építkeztek és alakították ki a belváros központi részén az új bölcsődét.
2023-10-31 |
Több nagyobb fejlesztés már lezárult, de sok beruházás még folyamatban van Miskolcon. A következő percekben Szunyogh Lászlóval, a borsodi vármegyeszékhely főépítészével beszélgetünk a nemrégiben átadott kerékpároshíd jelentőségéről, valamint az Avasi kilátó fejlesztéséről, rekonstrukciójáról.
2023-08-24 |
Átadták a Hotel Kőporost Hercegkúton. Az úgynevezett butik hotel mind a 12 szobája a települést is magába foglaló völgyre tekint. Az átadási ünnepségen elhangzott: a bárral és étteremmel is rendelkező szálloda megnyitásával szintet lépett a turisztikai kínálat a településen.
2023-07-10 |
Gasztronómiai- és látogatóközpontot adtak át Mádon. Az impozáns épületegyüttes egy korábban meglehetősen leromlott állapotú helyszínen épült fel. A központ számos szolgáltatást nyújt a településre, valamint a térségbe látogatóknak.
2023-06-19 |
Átadták a Magas-hegyi libegő második szakaszát a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. Az új útvonal a Magas- hegyről indul, és a Zsólyomka patak völgyén keresztülhaladva érkezik a Szár-hegyre. Ezzel a Szár-hegyet és a rajta lévő Magyar Kálvária műemlék-együttest is könnyebben és gyorsabban érhetik el a turisták.
2023-04-08 |
Átadták a cigándi Kántor Mihály Általános Iskola felújított és jelentősen kibővített épületét. A beruházásra több mint 283 millió forintot fordíthatott a fenntartó Sárospataki Tankerületi Központ, ami európai uniós forrásból származott. Mindezt a gyereklétszám növekedése indokolta
2023-04-01 |
A háromágú híd kiváltja a korábbi szintbeli vasúti kereszteződést. A beruházás során több forgalomsegítő fejlesztés valósult, illetve valósul meg, ilyen a turbó körforgalom, amelyet már birtokba is vehettek az autósok, valamint a kerékpáros híd, amelyet 2023 tavaszán adnak át a forgalomnak.
2022-12-14 |
Megkezdődött a tanév a két új kisvárdai református oktatási-nevelési intézményben, az új óvodában és bölcsődében is. Mindkettő ünnepélyes átadása megtörtént. Utóbbi a Regionális Fejlesztési Operatív Program révén 330 millió forintból épült meg és 24 kisded fogadására alkalmas.
2022-09-20 |
Az épület földszintjén egy melegítőkonyhát és étkezőt alakítottak ki, amit a Miskolci Közintézmény Működtető Központ fog üzemeltetni, az első és a második emeleten a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium elméleti óráinak helyet adó tantermek, míg a harmadikon és a tetőtérben a Miskolci Kulturális Központ irodái kapnak helyet. A város egy új belvárosi kulturális centrumot szeretne kialakítani, hiszen az épület közvetlen szomszédságában található a Művészetek Háza, de a közelben található a Miskolci Nemzeti Színház, és a Zenepalota is.
2022-07-07 |
Lerakták az alapkövét annak az üzletközpontnak Sátoraljaújhelyen, amely a város határában épül fel a tervek szerint az év végére. Az eseményen Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere felidézte, hogy a város az adott kornak megfelelő módon, de mindig is kereskedelmi központ volt.
2022-06-03 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt