Állatkerti orvosok és gondozók számára rendeztek konferenciákat a közelmúltban Hollandiában. A szakmai találkozókra a világ minden területéről érkeztek, a Debreceni Állatkertet Bodó Zsuzsanna egzotikus szakállatorvos képviselte. Az egyik tanácskozás a betegségekkel foglalkozott, a másik állatjóléti kérdéseket vitatott meg.
2022-06-22 |
Az elefánt jól viselte az utazást, a sóstói állatkertben azonnal megismerte korábbi gondozóját. A részletekről Petró Zsuzsát a Nyíregyházi Állatpark szóvivőjét kérdeztük.
2020-10-28 |
Ismét különleges, ritka lakóval gazdagodott a Debreceni Állatkert gyűjteménye. A tekintélyt parancsoló észak-kínai leopárd hím június 24-én érkezett a Nagyerdőre az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében egyenesen a dániai Ree Park Safariból. Coolio 2018 őszén született és már néhány hete ismerkedik új környezetével, mostantól pedig a látogatók is megcsodálhatják akár egy esti séta alkalmával.
2020-07-19 |
Félix érkezésével újra háromtagúvá vált a szegedi elefántcsapat. Veprik Róbert igazgató az Európa Rádiónak elmondta, a szállítás viszonylag gyorsan lezajlott. Miután a szállítókonténert a ház bejáratához emelte a daru, amint lehetett, gyorsan el is foglalta új helyét, ahol az ajtó túl oldalán egyből érdeklődve, vagyis elefánt módra nyújtott ormánnyal várták a leendő csapattársai. Már az első percek alapján látszott, hogy a Szegedi Vadaspark két elefántja, Shah Rukh és Taru barátságosan fogadta Félixet.
2020-03-11 |
A látogatók száma újra felülmúlta az előző esztendőét: tavaly több mint 112.000-en váltottak belépőjegyet, hogy megtekintsék a Miskolci Állatkert lakóit. A zoopark sokszínű állatgyűjteményéből 2019-ben sem hiányozhattak az újdonságok.
2020-02-08 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt