Állatok költöztek a zooparkba, állatok távoztak onnan, népszerű volt a jelképes örökbefogadási program. A májusi újra nyitással csaknem egyidőben befejeződött az ikonikus kapu melletti fogadóépület és az afrikai kunyhót imitáló Száhel bemutató felújítása. Veres Tamás gyűjteményvezetővel a 2021-es esztendő eseményeit foglaljuk össze.
2022-01-08 |
Most már elektromos rollerrel is közlekedhetünk a Miskolci Állatkertben. Egy összefogás eredményeként, több mint 22 millió forintból, speciális közlekedési tanösvény épült a területen. A fejlesztés a miskolci önkormányzat és a megyei rendőr-főkapitányság együttműködésében valósult meg.
2021-12-14 |
Május elsején megnyitotta kapuit a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is. Egy több mint 419 millió forintos ökoturisztikai fejlesztés keretében új állatok is érkeztek az intézménybe. A Nyíregyházáról érkezett három oroszlán új otthona a projekt keretében felépült Száhel bemutató épület és a hozzá tartozó kifutó lett. Az ugyancsak a projekt keretében felépült új Fogadóközpont a kor követelményeinek megfelelő komplex szolgáltatásokat nyújt a látogatóknak ajándékbolttal, jegypénztárral, mosdóval. A részletekről Veress Tamás gyűjteményi vezetőt kérdeztük.
2021-05-15 |
Idén augusztus 20-án ünnepli 37. születésnapját a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, vagy ahogy még ma is sokan emlegetik, régi nevén a Vadaspark. A jelenleg megújuló állatkert, várja az olyan fotók beküldését, amelyek legalább 10-15 évvel ezelőtt készültek. A beküldött képekből összállított kiállítás  augusztus 20-23. között  tekinthető meg  az oktatóteremben.
2020-08-09 |
A látogatók száma újra felülmúlta az előző esztendőét: tavaly több mint 112.000-en váltottak belépőjegyet, hogy megtekintsék a Miskolci Állatkert lakóit. A zoopark sokszínű állatgyűjteményéből 2019-ben sem hiányozhattak az újdonságok.
2020-02-08 |
Január 6-án lenne 95 éves Gerald Durrell brit író és zoológus. 1998-ban a világon elsőként a Miskolci Állatkert és Kultúrpark avatta fel Gerald Durrell brit író és zoológus mellszobrát, ezzel tisztelegve munkássága előtt. A tavalyi évben özvegye, Lee Durrell is ellátogatott férje szobrához. Lee Durrell maga is részt vett több faj mentési programban, társírója volt könyveinek és a mai napig folytatja közös munkájukat.
2020-01-08 |
Jól halad az indiai orrszarvú ház építése a Szegedi Vadasparkban. Az épület az elefántok kifutója mellett, az oroszlánokéval szemben kapott helyet. A projekt révén egy újabb jelentős állatfajjal bővül majd jövő tavaszra a gyűjtemény.
2019-11-13 |
Immár hetedik alkalommal rendezi meg a Miskolc Állatkert és Kultúrpark a Halloween Estet. Idén is izgalmas kalandokban lehet része október 31-én, csütörtökön azoknak, akik ellátogatnak a fáklyákkal és töklámpásokkal kivilágított állatkertbe.
2019-10-28 |
A Tigrisek nemzetközi napjának ünneplésére készül a Miskolci Állatkert július 29-én. A 2010 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet a csíkos nagymacskákat fenyegető veszélyekre.
2019-07-25 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt